Ålesund råder innbyggerne til å holde en meters koronaavstand

Ålesund kommune kom onsdag med råd om at innbyggerne holder en meters avstand i det offentlige rom. Årsaken er økende smittetrykk i kommunen.

Ålesund kommune råder innbyggerne til å holde en meters avstand i det offentlige rom. Foto: Halvard Alvik / NTB 

Innenriks

Tirsdag ble det bekreftet 34 nye smittetilfeller i kommunen. Det økende antall smittetilfeller bekymrer politikerne i kommunen, som på sine nettsider kommer med nye råd til innbyggerne.

– Smittetrykket er økende, og alle må nå gjøre en ekstra innsats, følge smittevernrådene og holde en meters avstand til andre der det er mulig, sier kommuneoverlege Eirin Steinsvik, ifølge Sunnmørsposten.

Ifølge kommunen blir det ingen krav til utesteder eller restauranter om å redusere antall besøkende, men bransjen oppfordres til å legge til rette for at kundene kan følge rådet om å holde avstand.

Kommunen ber også innbyggerne om å vurdere munnbind når de er på arrangementer der det kan være vanskelig å holde avstand.

Foreløpig har kriseledelsen i kommunen kun kommet med råd, men dersom ikke smitten går ned, kan det bli aktuelt med strengere lokale tiltak.

– Vi vil ikke ha for inngripende tiltak i folks hverdag, og vi kommer derfor kun med et råd i denne omgang. Men skjer det ikke bedring, vil vi vurdere strengere tiltak, sier kommunedirektør Steven Hasseldal.

(©NTB)