Mann dømt for å ha overført 115 millioner til seg selv

En mann i 40-årene fra Jæren er dømt for økonomisk utroskap gjennom å ha overført til sammen 115 millioner kroner fra firmaer han jobbet for til sitt eget.

Saken gikk for Jæren tingrett. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix 

Innenriks

Ifølge Rogalands Avis er mannen i Jæren tingrett dømt til fengsel i to år og to måneder.

Fra tre firmaer der han jobbet enten som daglig leder eller økonomidirektør, overførte han til sammen 115 millioner til et firma der han var eneaksjonær. I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse.

Pengene ble i hovedsak brukt til å stille sikkerhet ved investeringer i aksjer og opsjoner, og for det meste ble de betalt tilbake før utgangen av regnskapsårene. For ett av firmaene startet dette så langt tilbake som i 2009.

Ifølge dommen må mannen i 40-årene betale noe over 4 millioner kroner i erstatning til ett av firmaene, samt at han får inndratt 250.000 kroner.

Aktor i saken la ned påstand om fire års fengsel, etter et fradrag på to år som følge av ta store deler av beløpet er betalt tilbake. Retten landet imidlertid på litt over det halve. I dommen poengteres det at mannen ikke hadde til hensikt å unndra pengene, men at han ga seg selv en uberettiget kreditt.

(©NTB)