Jubeldag på Oslo Børs – nærmer seg 900 poeng

Investorene på Oslo Børs hadde en god dag torsdag. Hovedindeksen gikk opp 1,03 prosent til 892,05 poeng.

Oslo Børs nærmer seg 900 poeng i sommervarmen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix 

Innenriks

Omsetningen var 5,53 milliarder kroner fordelt på 143.000 handler.

Yara topper omsetningslisten og er dagens vinner med en økning på 3,6 prosent etter en varslet prisøkning i Tyskland. Equinor er skjøvet ned til andreplassen og vokser 1,3 prosent til 217,4 kroner per aksje. DNB på tredjeplass øker med 2,3 prosent til 153,7 kroner.

Den store taperen er Questerre Energy som nesten får halvert sin børsverdi og går ned 48,5 prosent. Fallet kommer etter en økning på nesten 35 prosent denne uken. Bakgrunnen er at myndighetene i Quebec har varslet nye reguleringer der det blant foreslås at det blir ulovlig å drive olje- og gassutvinning under én kilometer fra urbane strøk, skriver CBC, ifølge E24.

De europeiske børsene hadde små bevegelse. DAX 30 i Frankfurt sto på stedet hvil. I Paris steg CAC 40 0,1 prosent, mens i London gikk FTSE 100 opp med 0,2 prosent.

Oljeprisene stiger igjen etter å ha vært nede under 75 dollar de siste dagene. Da børsen stengte, ble et fat nordsjøolje omsatt for 76,8 dollar på spotmarkedet. Amerikansk lettolje ble solgt for 65,8 dollar fatet. Det er over en dollar mer enn onsdag. Bakgrunnen for oppturen skal være at markedet bekymrer seg for ytterligere fall i oljeproduksjonen i Venezuela, som er det landet i verden med størst påviste oljereserver.

(©NTB)