Stormberg-gründer tildelt Åpenhetsprisen 2017

Steinar J. Olsen, eier av den norske klesprodusenten Stormberg, er tildelt Åpenhetsprisen for sitt arbeid med å inkludere sårbare grupper.

Steinar J. Olsen, gründer og eier av Stormberg, er årets mottaker av Åpenhetspris 2017 som deles ut av Mental Helse og Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Jan Rune Eide / NTB scanpix 

Innenriks

– Vi trenger flere bedrifter som Stormberg. Bedrifter som aksepterer at folk kan slite og ha hull CV-en, men likevel gir dem en sjanse i arbeidslivet, sier landsleder i Mental Helse, Kristian Kise Haugland.

Prisen deles ut av Mental Helse og Verdensdagen for psykisk helse.

– Åpenhetsprisen skal gis til en person eller organisasjon som gjør en ekstra innsats for å redusere stigmatisering. Derfor er Steinar J. Olsen en verdig mottaker av Åpenhetsprisen, sier han.

En fast andel av medarbeiderne hos Stormberg vært personer med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge mennesker som ikke har trivdes på skolen, flyktninger og personer med psykiske- eller fysiske helseplager.

Olsen utfordrer næringslivet til å gi dem som sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet, en jobbsjanse.

– Åpenhetsprisen er en stor oppmuntring og en anerkjennelse av vår noe utradisjonelle måte å rekruttere på. Jeg håper våre gode erfaringer med å ansette mennesker som mangler CV eller som har hull i CV-en, kan inspirere arbeidsgivere til å inkludere flere, sier Steinar J. Olsen.

Prisen er et kunstverk og en gavesjekk på 10.000 kroner. Pengene utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren. Olsen har valgt Krisesenteret, der pengene skal øremerkes velferdstiltak for barn.

(©NTB)