Det er foreningen Norwegian Online News Association (NONA) som hvert år kårer årets Netthode. I fjor gikk prisen til VGs produktdirektør Ola Stenberg, i år er det altså Liv-Jorunn Håker fra Vestnes som vinner.

Her er juryens begrunnelse:

«Årets netthode er kreativ, strukturert, faglig dyktig og til en viss grad selvlært. Hen har bygget opp mediehusets verksted for datajournalistikk og visualisering, og har vært en pioner i å bruke åpne, nettbaserte gratisprogrammer for å gjennomføre nyskapende visualisering av journalistikken. Prisvinneren har ikke hatt et stort team av nettjournalister, utviklere og analysefolk rundt seg, men har selv måttet drive kompetansebygging, eksperimentering og utvikling sammen med noen få kolleger. Hen har over flere år gjort en imponerende innsats for å utvikle den digitale journalistikken, og er et godt bevis på at det er mulig å skape nyskapende historiefortelling og et innovativt miljø også utenfor hovedstaden. Hun er et ja-menneske som hele tiden jakter ny kunnskap og kompetanseutveksling. Årets netthode bidrar til å gjøre andre gode. Årets netthode er Sunnmørspostens Liv-Jorunn Håker.»

Konkurrerte med VG, Aftenposten og Dagbladet

Prisen ble delt ut mandag på NONAs årskonferanse, på Pressens hus i Oslo. Juryen består av Emma Huisman Moskvil (Dagsavisen), Frank Gander (Stiftelsen Tinius) og juryleder Trine Ohrberg (Mediebedriftenes Landsforening).

Håker var nominert til prisen sammen med Torgeir Krokfjord (Dagbladet), Karl Oskar Teien (Aftenposten) og Einar Otto Stangvik (VG).

– Hva var det første du tenkte da du hørte navnet ditt?

– Er det mulig?

Hun sier at det er veldig kjekt å sette en redaksjon utenfor Oslo på kartet.

– Ei regionavis har jo et mindre publikum. Dette viser at det går an å bygge kompetansemiljø der også. Det er oppløftende, virkelig. Å hevde seg i en slik sammenheng, det er stort, sier Håker.

– Vi gjør oss nytte av mulighetene som digitaliseringa gir oss til å finne nye måter å visualisere journalistikken, og gjøre tungt tilgjengelig stoff forklarende. Liv-Jorunn har vært en pioner i å finne nye digitale fortellermåter. Dette er noe alle Sunnmørspostens lesere kan ha glede av, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

Nominert for ras-reportasje

Sunnmørsposten var også nominert i kategorien «Beste nettjournalistikk: Lokal/regional/fagpresse-redaksjon», med saken Raset i Molaupsfjella.

– Dette viser at Sunnmørsposten er langt framme i digital journalistikk. Det er ønskelig at leserne også er stolte av det, sier Relling Berg.

Adresseavisen vant den prisen for prosjektet Trondheims skjulte narkoverden. Bergens Tidende var også nominert i denne kategorien. NRK vant pris for beste nasjonale sak for En app – to verdener.

Håker var med på Sunnmørsposten-prosjektet «Dødsulykkene» som i oktober ble hedret med pris under arrangementet Dataskup.