LESERINNLEGG:

Rauma er perfekt for Norges Høgfjellskole

Tove-Lise Torve, 1. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti og Per Vidar Kjølmoen, 2. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti  

Leserinnlegg

Vi viser til prosessen der Norske Tindevegledere (Nortind) ønsker å etablere en egen fagskole, og mener Åndalsnes i Rauma kommune er spesielt godt egnet til et slikt tilbud.

Ikke bare er de naturgitte forholdene i området eksepsjonelt godt egnet til en slik utdanning, men nærheten til andre fagmiljøer og historiske tradisjoner på Åndalsnes gjør at Rauma passer spesielt godt som vertskommune. Norsk Tindesenter, Norsk Fjellfestival, satsingen på Åndalsnes som Norges tindehovedstad og ikke minst kommunens visjon om å bli verdens beste for naturglade mennesker gjør at et nytt fagskoletilbud vil kunne passe spesielt godt akkurat her.

Det er også verdt å merke seg at Rauma videregående skole på Åndalsnes har et sterkt fagmiljø på bratt friluftsliv. Skolen har søknad inne om å få opprettet en landslinje i bratt friluftsliv, og Møre og Romsdal fylkeskommune har gitt sin støtte til denne søknaden. Her ligger det også et potensial for synergier med et evt. nytt fagskoletilbud. I Rauma finnes det også allerede et variert næringsliv som etterspør en slik kompetanse fra et slikt fagskoletilbud

At både vertsfylket og vertskommunen både har vist interesse og vært villige til å være med på en finansiering av et slikt fagskoletilbud, er også momenter som vi håper Nortind vil legge vekt på. Vi vil på vår side også vise at Norges Høgfjellskole i Rauma er sterkt ønsket også fra politisk hold i Møre og Romsdal. En slik etablering er viktig for hele fylket.

Tove-Lise Torve, 1. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti og Per Vidar Kjølmoen, 2. kandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti

-------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Facebook