LESERINNLEGG

Galskap i bøtter og spann

Leserinnlegg

Den virkelige galskapen er alle disse inkompetente menneskene som er satt til å leke med milliardbeløp når de beviselig mangler økonomiske evner. Når skal det stoppe? Fylkeskommunen har en skyhøy gjeld, denne vil bare øke og øke – og øke ... Man sitter nok og håper at Staten skal komme inn på et visst punkt å redde skuta fra å synke, inntil videre er det bare å bruke penger. Så reiser man til Oslo med en delegasjon (på første klasse, mon tro?) og klager sin nød for en minister og håper at det skal gjøre susen, men så lett er det altså ikke.


Opptelling viser 27 ja mot 20 nei

Ligger an til flertall for Nordøyvegen

Det er akkurat nå flertall i fylkestinget for å bygge Nordøyvegen. Men mange er i tvil og det kan bli svært jevnt i fylkestinget i desember.

 

Samferdselsutvalget sa ja

Nordøyvegen nærmere realisering

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal går inn for at Møre og Romsdal fylkeskommune bygger Nordøyvegen innenfor en kostnadsramme på 5,1 milliarder kroner.


Det burde komme en lov eller en forskrift som sier noe om at man IKKE får lov til å begynne med noe som helst på et prosjekt før alle anbud er klare og pengene er på plass. Det er allerede gjort klar for tunneldriving flere steder der ute i havgapet, gapende hull i naturen er gjort klar. Men hvis nå Nordøyvegen blir stoppet i siste liten, så må sikkert disse tilbakeføres til slik naturen så ut før inngrepene.

Spørsmålet som melder seg da: Hvor mange millioner kroner har «våre folkevalgte» kastet vekk på INGEN VERDENS TING da?

Se dere rundt, det er manglende vedlikehold og dårlig veistandard overalt. Det finnes jo ikke penger, må vite. Jeg bor langs FV279 Storlandsvegen, her ute ligger det en trailer i grøfta omtrent ukentlig (nei, det er ikke alle som får bilde i avisa). Men finnes det penger til utbedring av nedslitte vegsluldre? Nei ... Men kan man fjerne ei ferge, så skal du se det ordner seg!


Møte i samferdselsutvalget:

Går inn for å bygge Nordøyvegen til 5,1 milliarder kroner

Senterpartiet, KrF, Høyre, FrP og Venstre sto bak forslaget.

 

Erkjenner feil i tabell

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik erkjenner feil i Nordøyveg-utregningene. Det kommer fram i svaret på Frank Sves spørsmål nummer 32 til fylkesrådmannen.


Hvis Nordøyvegen nå stoppes, så bør vi med stemmerett faktisk kreve en utredning av hvor mye midler som er brukt på dette prosjektet gjennom de siste årene. Det kan være nyttig ift. fremtidige prosjekter, og det kan være greit for Hvermannsen å faktisk få vite hvilket pengesluk et slikt mislykket prosjekt har vært. Det handler om prioriteringer, og en del av jobben dere er satt til er å prioritere riktig. Luftslott kontra veivedlikehold er tydeligvis et vanskelig valg, men for disse tresifrede millionene dere allerede har sløst vekk kunne man altså vedlikeholdt veldig mye vei her i fylket.


Fylkesrådmannen: Nordøyvegen koster 1,95 milliarder kroner mer enn fortsatt ferjer

Fylkesrådmann: – Bygges Nordøyvegen, vil den koste 133.000 kroner mer enn ferjer hver eneste dag i 40 år

Bygges Nordøyvegen, vil den koste 133.000 kroner mer hver eneste dag i 40 år, sammenliknet med å la ferjer trafikkere sambandene med Nordøyane, mener fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik.


Jeg siterer økonomiprofessor Ola Grytten fra Sunnmørsposten 14.november:

– Her planlegger de et prosjekt som de ikke har råd til. De sitter i fella fordi de har lovet å bygge sambandet og fordi det allerede er brukt mye penger. De føler at det er umoralsk ikke å bygge

Mye rett i dette, men stopp galskapen nå! Å bosette seg på en øy er frivillig, det betyr ikke at du har krav på fergefri vei. Det samme med en viss større bedrift der ute, de drifter fordi de kan, ikke fordi logistikken er bedre der enn «innaskjærs». Det er tøffe prioriteringer, men flere milliarder på så få mennesker kan knapt rettferdiggjøres med mindre det finnes rikelig tilgang på midler, og det gjør det som kjent ikke.

Thomas Øyen

Guttelvik tar oppgjør med Sve - som svarer med å nekte å vurdere rådmannens lønn

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik tar nå et oppgjør med Frps Frank Sve. Sve svarer med å nekte å delta i et utvalg som skal vurdere rådmannens lønn.

 

Møre og Romsdal fylkeskommune har anmeldt ytring i kommentarfelt

Oppfordret til drap

Debatten om Nordøyvegen har nådd sitt foreløpige bunnpunkt, da en person i Sunnmørspostens kommentarfelt oppfordret til drap.

 

Gunn Berit Gjerde snur i synet på Nordøyvegen

Fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde snur i synet på Nordøyvegen. - Jeg støtter forslaget til fylkesrådmannen, sier Gjerde.


--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Facebook