LEDER TIRSDAG 6. AUGUST

Lokal suksess i Norway Cup

Jublet for seier: Sportsklubben Rival sitt 13-årslag i gutteklassen vant Norway Cup etter en dramatisk finale. Tre lag fra Romsdal nådde finalene i årets turnering. Foto: SK Rival 

Bak en deltakelse i Norway Cup ligger utallige treningstimer, dugnadsinnsats og frivillig arbeid.

Leder

Tre lag fra Romsdal nådde finalene i årets utgave av Norway Cup. Fredag kveld kunne Sportsklubben Rival juble etter at klubbens 13-år gamle gutter løftet det store trofeet. Dagen etter fulgte Åndalsnes IF sitt J16-lag opp med finaleseier. Også samarbeidslaget Langfjorden/Træff J17 spilte seg fram til finalen. Den kampen ble avgjort med en straffesparkkonkurranse som motstander Fyllingsdalen gikk seirende ut av.

Norway Cup regnes som en av verdens største fotballturneringer for barn og ungdom. For mange norske fotballag er turneringen sesongens store høgdepunkt. Bak en deltakelse i Norway Cup ligger utallige treningstimer, dugnadsinnsats og frivillig arbeid. Norway Cup er en folkefest. Her skapes fotballminner som mange tar med seg videre i livet. Klubbene i Møre og Romsdal har i flere år prioritert denne turneringen. Det ser man både på antall påmeldte lag og på resultatlistene. Tre finalister og to vinnere i årets turnering viser at det jobbes godt med ungdomsfotballen i Romsdal.


Rival G13 vant finalen i Norway Cup

Etter en skikkelig neglebiter, scoret Karl Aksel Kavli Miller fra midtbanen og Rival vant Norway cup.


Klubbene i fylket har over tid markert seg i jenteklassene. Dette viser at det jobbes godt med jentefotballen i mange lokalsamfunn. For klubbene i Rauma og Molde er resultatene fra Norway Cup de siste åra tydelig bevis på det. Mandag fikk representanter fra Langfjorden FK og Åndalsnes IF fortjente blomster av Rauma kommune. Sportsklubben Rival er en klubb i vekst. Flere av klubbens ungdomsårganger har markert seg med gode resultat denne sesongen. Samtidig er klubben et viktig samlingspunkt for barn og unge i bydelene øst i Molde.

Norway Cup er en turnering for unge idrettsutøvere. Fokus på resultat må balanseres med andre sentrale målsettinger ved idretten. Her hviler det et stort ansvar på de voksne. Sentrale verdier i idretten er fair play, inkludering og folkehelse. Målet er å skape gode og trygge treningsmiljø i klubbene. Vi håper at mange lokale utøvere reiser heim med gode minner fra Norway Cup, og vi gratulerer klubbene i Romsdal med sterk deltakelse i årets turnering.


ÅIF-jentene vant Norway cup

Åndalsnes jenter 16 avgjorde finalen med to tidlige scoringer i hver omgang.