LEDER ONSDAG 10. JULI:

Hurtigruten viser veg langs kysten

Første besøk: Hurtigruten beskriver MS Roald Amundsen som et avansert, moderne og miljøvennlig ekspedisjonscruiseskip. Mandag var det i Molde for første gang.  

Nyinvesteringen viser at Hurtigruten satser på framtida samtidig som de tar grønn teknologi på alvor.

Leder

Mandag var det nye hurtigruteskipet MS Roald Amundsen for første gang på besøk i Molde. Skipet, med plass til rundt 530 passasjerer, beskrives av selskapet som et ekspedisjonsskip. Det er bygd til å være mer miljøvennlig og rustet til tøffe naturforhold. Skipet er bygd ved Kleven Verft i Ulsteinvik. Undervegs i byggeprosessen støtte selskapet på flere utfordringer. Skipet skulle egentlig vært levert i oktober i fjor. I løpet av de neste åra skal skipet gjennomføre cruise i Alaska, Nordvestpassasjen og til flere reisemål i Sør-Amerika.


Ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen i Molde:

Om få måneder er denne på polferd i Antarktis

Nytt og ekslusivt cruiseskip fra Hurtigruta legger snart på verdensekspedisjon i ekte Roald Amundsen ånd.


Det nye hurtigruteskipet beskrives av rederiet som verdens første hybriddrevne cruiseskip. Dette innebærer at det i første omgang har kapasitet til å gå på strøm i 15 til 30 minutt, skriver Aftenposten. Ved lanseringen har Hurtigruten lagt vekt på miljøhensynene som er tatt når det gjelder utvikling og drift av skipet. Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten opplyser at skipet er det første i verden som er designet for å være helt uten engangsplast. Samtidig har man jobbet for å redusere drivstofforbruket med opptil 20 prosent.

MS Roald Amundsen er et viktig prosjekt for folk langs kysten. Skipet møter folks forventninger til en moderne opplevelsesferie samtidig som det har en tydelig miljøprofil og er robust. Slik sett viser det veg for cruiseindustrien som ønsker å operere langs kysten i Norge. I tillegg er det svært positivt at et lokalt verft fikk oppdraget med å bygge skipet. De utfordringene som man møtte i starten gir viktig erfaring og kompetanse til framtidige prosjekt. Dette gjør at verftsindustrien på Nordvestlandet står sterkere for framtida.

Mange skuelystne møtte opp da MS Roald Amundsen kom på sitt første besøk i Molde. Hurtigruten er en viktig del av bybildet i Molde. Nyinvesteringen viser at Hurtigruten satser på framtida samtidig som de tar grønn teknologi på alvor.


Hurtigrutens nye hybridskip til Molde på mandag

Verdens første hybriddrevne cruiseskip er på rundtur. Mandag kommer MS Roald Amundsen på visitt til Rosenes by.