LEDER, ONSDAG 19. JUNI

Lokalt teater i toppdivisjonen

Pris- og publikumsvinner: Teatret Vårt vant Heddaprisen for «Mio, min Mio». Så langt har nesten 7500 mennesker sett barneforestillingen. 

En målrettet satsing på scenekunst for barn har gitt sterke resultat.

Leder

Teatret Vårt kunne søndag juble etter at de ble tildelt Heddaprisen for beste barneteater under en prisfest på Det Norske Teatret i Oslo. Oppsetningen av «Mio, min Mio» blir av juryen vurdert som den beste barneforstillingen i Norge det siste året. For Barneteatret Vårt er dette en anerkjennelse som viser at det som leveres er i toppdivisjonen nasjonalt. Blant de andre nominerte var store forestillinger fra Oslo Nye Teater og Det Norske Teatret.

Teatret Vårt har lange tradisjoner, og har også tidligere år markert seg under Heddaprisen. Den målretta satsingen på scenekunst for barn og unge har gitt sterke resultat. Den avtroppende kunstneriske lederen ved Barneteateret Vårt, Cecilie Lundsholt, sier til Romsdals Budstikke at hun hadde som mål å plassere teatret på kartet. Det har hun sammen med medarbeidere og samarbeidspartnere klart. Før de søndag kunne juble for prisen har teatret vært nominert to ganger i samme kategori de siste åra. Dette viser at teatret jevnlig leverer produksjoner på toppnivå.

Det kan være krevende å jobbe med kulturformidling og teater utenfor de store byene. Teatret Vårt har alene, og sammen med andre regionteater, vist at det er mulig å konkurrere med de beste. Forestillingen som de nå mottar pris for er et samarbeid med Nordland Teater. Samtidig er alle teater avhengig av å treffe sitt lokale publikum. Det klarte Teatret Vårt med «Mio, min Mio». Forestillingen ble godt besøkt i Møre og Romsdal, og ble seinere satt opp i Nordland og i Oslo. Nesten 7500 mennesker har så langt sett forestillingen. Derfor er dette også en sterk inspirasjonskilde for kulturlivet i vårt område.

Teater på sitt beste samler og engasjerer folk i alle aldre. Forestillingens breie appell trekkes også fram i begrunnelsen fra juryen. Astrid Lindgrens roman ble første gang gitt ut i 1954, og ble filmatisert i 1987. Historien har berørt mennesker gjennom flere tiår. Vi er glade for at vi har et lokalt teater som våger å ta løs på en slik utfordring. At de lander prosjektet med Heddaprisen er imponerende.