LEDER TIRSDAG 28. MAI

Molde 7 Topper har blitt en folkefest

Tar nye steg: Molde 7 Topper har tatt nye steg for hvert år som har gått siden oppstarten i 2015, Her er løperne på veg ut fra start ved Romsdalsmuseet.  

Løpsfesten Molde 7 Topper er god reklame for MOI, Moldemarka og byen.

Leder

På få år har arrangøren bak Molde 7 Topper skapt en folkefest i Moldemarka. På lørdag deltok nærmere 1400 løpere i et eller flere av MOI sine toppløp. Siden oppstarten i 2015 har Molde 7 Topper tatt nye steg for hvert år som har gått. Start- og målområdet på Romsdalsmuseet fungerer veldig godt. Introduksjonen av en langløype for ultraløpere har gjort arrangementet mer attraktivt for aktive løpere som virkelig vil teste seg selv. I tillegg skaper trimtilbudet bredde. Dette gjør at mange ulike løpere har Molde 7 Topper som et av sine mål i kalenderen.

Historien om Molde 7 Topper er inspirerende. Det startet med en god idé, og en samtale mellom løpsentusiaster. Målet var at Molde 7 Topper skulle gå fra å være en «snakkis» til å bli en klassiker i løpet av få år. Ildsjelene i MOI har sammen drevet arrangementet videre. Den opprinnelige ideen var at gamle stier skulle brukes trening, og at flere skulle få opp øynene for Moldemarka. Det har arrangøren i stor grad lykkes med. Felles for mange av de 1400 som kom i mål på lørdag var stolthet og glede. Molde 7 Topper har blitt en løpsfest der de aller fleste konkurrerer med seg sjøl. Slik sett gir Molde 7 Topper et viktig bidrag til folkehelsa i Romsdal.

Gjengen bak Molde 7 Topper har på kort tid sikret seg viktig erfaring som arrangør. De har samtidig vært flinke til å finne samarbeidspartnere. Slik har man klart å utvikle arrangementet i takt med økende interesse. I tillegg har man klart å mobilisere et imponerende antall frivillige. Å arrangere et stort løp i marka har flere utfordringer. Vi opplever at arrangøren har vært opptatt av miljø, sikkerhet og god merking. I tillegg ser vi at selve løypa har medført at folk har fått opp interessen for nye deler av bymarka.

Løpsfesten Molde 7 Topper har jobbet seg inn på mange terminlister. Dette er god reklame for MOI, Moldemarka og byen. I tillegg begynner arrangementet å bli stort nok til at det gir positive ringvirkninger for næringslivet i byen. Vi er imponerte over resultatene, både for den enkelte deltaker og for arrangøren.