LEDER TORSDAG 4. OKTOBER

Spennende satsing på handelssenter

AKTIV: Olav Thon satser friskt i Molde. Det blir spennende å se hvordan Lingedalsområdet kan utvikles når bilforretningene flytter ut. Illustrasjon: OLAV THON EIENDOMSSELSKAP  Foto: bruker

Vi frykter ikke at en storsatsing i Lingedalen vil ødelegge for sentrum.

Leder

Næringsledere fra hele Romsdal møttes til den årlige Romsdalskonferansen i forrige uke. Konferansen har blitt en viktig møteplass for ulike aktører innenfor det rike næringslivet vi har i regionen vår. På årets konferanse møtte også eiendomskongen Olav Thon som samme dag presenterte spennende planer for det store handelsområdet rundt Roseby og Molde Storsenter.

Det er utviklingen av det nye området med bilforretninger mellom Eikrem og Årødalen som gjør at Molde i løpet av kort tid får nye muligheter i Lingedalsområdet. Intensjonsavtaler er skrevet for hvordan Thon og Angvik Eiendom kan overta det som i dag er bilforretninger i området. Her kan flere store bygg kobles sammen slik at man kan gå tørrskodd mellom dem. Med tanke på septemberværet vi nettopp har arkivert under «våt», er det ikke vanskelig å se nytten i en slik løsning. Thon er jo vant med dette fra Moa der man også har bygget sammen varehus ved hjelp av overbygde gangbruer.

I andre byer kunne man frykte for sentrum når man snakker om slike storutbygginger som det kan bli snakk om mellom Roseby og storsenteret. Men Molde har fortsatt den fordelen at det er gangavstand mellom Torget og disse kjøpesentrene. Og med den storstilte satsingen på sjøfronten og torget, frykter vi ikke at dette vil ødelegge sentrum.

Kanskje vil en utvidelse av handelssenteret litt øst for bysentrum åpne for nye kjeder som vil etablere seg, og dette vil styrke Molde som handelsby. Og dersom sentrum klarer å gjøre seg attraktiv som den store møteplassen, vil dette kunne gagne alle. Noen butikkeiere vil sikkert kunne være begge steder, mens andre har butikker som egner seg bedre i Storgata enn i et kjøpesenter i Lingedalen.

Det er fortsatt et stykke arbeid som skal gjøres før vi ser Thon og Angviks planer realisert, men det er et godt initiativ som kan bli veldig bra både for næringslivet og for kundene.