Den amerikanske presidenten har vært usedvanlig aktiv på Twitter de siste ukene. Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef i en årrekke, Robert Mueller, er den som får de hardeste sparkene. Etter at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, har sagt at han er klar for å vitne for Robert Mueller, har Trump sendt ut den ene meldingen etter den andre for å sverte dem begge og alle som skriver om dem.

Cohen hevder at Trump visste om møtet der russere skulle overlevere informasjon som skulle være skadelig for Trumps motkandidat Hillary Clinton. Don Trump jr. deltok på møtet med den russiske advokaten. Presidenten benekter fortsatt at han visste om møtet, og han benekter ethvert kjennskap til noe samarbeid mellom hans kampanje og den russiske etterretningen. Og det er flere enn Trump som er skeptisk til Cohens troverdighet.

Men det er ikke bare Russland-skandalen som irriterer Trump for tida. I helga sendte han ut melding om at hvis han ikke får nok støtte til å bygge muren mot Mexico, ville han stenge ned det offentlige USA for å presse det gjennom. Han har også på ny gått hardt ut mot pressen som han igjen kaller en fiende av folket. Han har fått krigsveteraner til å bue mot frammøtte pressefolk, og amerikanske medier frykter at presidentens retorikk kan føre til voldelige hendelser.

De største bokstavene i Trumps twitter-tirade har gått mot Iran. I forrige uke var caps-locken på da han truet Irans president. Amerikanske presidenter har gjerne en krig i løpet av sin presidenttid. Ofte tar en krig bort fokuset på andre problem.

Iran synes som et naturlig valg for en militær aksjon. Forholdet til Nord-Korea har normalisert seg, hvis man kan kalle noe i dette forholdet normalt. Samtidig er IS på flukt i Irak og i Syria, mens Iran mistenkes for å ha videreutviklet sitt atomprogram. Så gjenstår å se om det voldsomme utspillet mot Irans president bare er enda et første utspill i en typisk Trump-forhandling der det først skal bruses voldsomt med fjøra, før han tar æren for at alt løser seg fredelig til slutt.