Interessen var stor da Brunvoll Holding presenterte sitt store boligprosjekt i Molde sentrum mandag kveld. Over 200 mennesker kom for å høre om de 92 leilighetene som ble lagt ut for salg i går. Dette viser at behovet for sentrumsnære boliger definitivt er til stede.

Tidligere var det slik at folk gjerne kom heim igjen til Molde fra en leilighet i Oslo for å kjøpe seg hus i Molde. I dag ser vi også at yngre familier velger å bo i leiligheter – men da helst så nært Storgata som mulig. For å få dette til, må noe vike. Brunvoll flytter produksjonslokaler og administrasjon fra sentrum til Årø, og gjør den attraktive tomta ved sjøen om fra industriareal til boligareal. Dette er god og framtidsretta byutvikling.

Vi har sett i flere andre norske byer at man har klart å bygge ut attraktive sjønære boligkompleks samtidig som at man ikke stenger andre folk borte fra sjøfronten. Dette er med på å skape liv i sentrum også etter arbeidstid. Molde har ikke akkurat vært kjent for mye folkeliv i sentrum en tirsdag ettermiddag. I så måte var det heller ikke lurt å flytte studentboligene ut til Kvam.

I skuffen ligger også ferdige planer for Grand Fiære som er et mye større prosjekt enn Brunvollkvartalet. I dette området, som ligger ei ferjekai lenger øst, er det planlagt 3–400 leiligheter. Hvis Brunvollkvartalet lykkes, vil det trolig gjøre det lettere å realisere Grand Fiære. Og når Møreaksen en gang kommer, vil Molde få et nytt, attraktivt område midt imellom, der ferjekaia ligger i dag.

Framtidas bysentrum har flere boliger, færre biler, flere spisesteder og en annen butikkstruktur enn det vi ser i dag. Dette krever god planlegging, men Molde har alle muligheter til å få et attraktivt sentrum som tilfredsstiller framtidas ønsker og behov.