Jeg har gått så langt i enkelte sammenhenger og hevdet at det er 169 seter på Stortinget som for tiden er okkupert av EU sine løpegutter. Det er ikke noe grunn til å anta noe annet.  Hvordan kan man ellers forsvare de vanvittige strømprisene vi har for tiden?  For oss i Møre og Romsdal er dette en ny opplevelse, vi har vært skånet for denne galskapen, men nå slår det inn til fulle.

Det sitter noen i regjeringskontorene som gikk til valg under slagordet «nå er det vanlig folks tur».  Jammen sa jeg smør. Ja, det er dessverre vanlig folks tur til å svi.

Vi i INP har lenge skissert veien ut av uføret, men det betyr et grep som EU-politikerne på Stortinget dessverre ikke liker, vi må si opp EØS-avtalen. Vi må komme oss ut av det europeiske kraftmarkedet, endre energiloven og ta strømmen av børs.

Ja, jeg er fullstendig klar over at EØS-avtalen gir oss tilgang til det indre marked.  MEN HVA HJELPER DET NÅR VI IKKE HAR NOE Å EKSPORTERE?  Vi har et Storting som stille sitter og ser konkurransefortrinnet til industrien bli solgt ut.  Vi ser et Storting som ikke løfter en finger for de mange av egen befolkning som sliter i disse tidene med høye strømregninger. Ikke nok med at strømmen er svindyr for husholdningen, men kostnaden for næringslivet medfører at arbeidsplasser blir utrygge og mange mister jobben på toppen av alt.

Jeg skriver Storting helt bevisst for dette er en politikk som har vært ført siden 1.1.1991 da energiloven slapp strømmen fri som handelsvare.  Etter 2014 har det virkelig tatt av.  Stortingspolitikere har stått frem åpent og fortalt at strømmen SKAL bli dyrere i Norge. Så ingen skal komme og si annet enn at den strømpriskrisen vi har, ikke er planlagt av stortingspolitikere.  Det er derfor enda mer betenkelig å se hvordan opposisjonen på Stortinget står og skor seg på dette, som de stilltiende har vært med på å sette i verk.

Ja, det er lett å være eplekjekk når man tilhører et parti som ikke har plass på Stortinget.  Men vi har en løsning på problemet som ikke faller i god jord på Løvebakken. Personlig syns jeg du skal ta en titt her: Web:inpartiet.no

Vi får ikke bukt med problemet med den brannslukkingen som Stortinget har fore seg. Den eneste måten å få kontroll på strømprisene på, er å definere strøm som kritisk infrastruktur.  FØRST DA FÅR VI POLITISK KONTROLL PÅ PRISENE.  Hvorfor ikke bli med oss i INP på den marsjen vi har startet mot Løvebakken 2025.  Vi i Industri og Næringspartiet (INP) sier at IKKE en Watt skal eksporteres før norske husholdninger og næringsliv har fått dekket behovet av billig, grønn vannkraft.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal