For et par år siden gikk Molde kommune ut med beskjed om at de ville høre/drøfte dette med alle sine innbyggere som var født i 1946. Jeg var en av dem. Hadde en flere timers prat med en som representerte kommunen, hadde flere innspill, men fikk aldri en tilbakemelding på vårt møte, heller ikke om denne undersøkelsen.

Vi er mange som bor alene og ser gjerne å bo hjemme så lenge det er mulig.

Da må Molde kommune tilrettelegge for at det er mulig. Det er mye prat rundt dette, men jeg savner konkrete tiltak/opplegg. Kanskje det finnes, uten at jeg vet?

Mange av oss som bor alene har ikke familie i byen og trenger derfor en kommunal løsning som kan være til hjelp.

Først må man tilrettelegge med fysiske/praktiske løsninger som gjør at man er selvhjulpen i sin egen bolig.

Deretter er det  mange ting man kan ønske hjelp til etter hvert.

Kommunen kunne ha en "hjelpetelefon" hvor man kan ringe for å få hjelp til f.eks:

Handling av mat. medisiner m.m, renhold, transport(sykehuset blir på Hjelset) data, "små-jobber", reparasjoner m.m. Snemåking og plenklipping m.m. Sikkert andre ting også, jeg har foreløpig ingen erfaring med hvilke behov.

Jeg ser for meg at kommunen opparbeidet en base av personer som de kunne henvise til ved forespørsler om slike tjenester. Det er sikkert mange pensjonister som ville stille opp. Da ville man føle seg trygg ved å søke slik hjelp og det er viktig. Dette er tjenester man naturligvis skal betale for.

Jeg skulle gjerne vite hva som er gjort i denne sammenheng og de videre planene kommunen har fremover. Når det er på plass, må det informeres om til alle som kan være aktuelle brukere av en slik tjeneste.

Det er mye prat, nå må konkrete løsninger etableres og gis til de som kan være aktuelle til denne hjelpen i årene  fremover.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal