Leo Skiri Østigård fra Åndalsnes er klar for den italienske storklubben Napoli.

Dette er en eventyrlig fotballreise, og en av de aller største overgangene med en spiller fra Romsdal noensinne. Kommende sesong skal altså Leo fra Åndalsnes spille i den lyseblå drakta som Diego Maradona gjorde verdenskjent. Napoli er en storhet i Europa, og gjennom tredjeplassen i Serie A er de kvalifisert for Champions League kommende sesong.

Overgangen viser først og fremst hvor langt Leo Skiri Østigård har kommet som fotballspiller. Gjennom våren imponerte 22-åringen for Genoa og det norske landslaget. Samtidig er det en anerkjennelse av fotballmiljøet som Østigård vokste opp i. UEFA sine regler gjør at klubbene der en spiller har vært som ungdom har krav på utdanningskompensasjon ved en overgang. I dette tilfellet er det snakk om penger til både Åndalsnes IF og Molde FK. Det er på sin plass, og viser at det jobbes godt med talentutvikling i lokale klubber. Spilleren selv har i flere intervjuer understreket betydningen av gode, lokale idrettsmiljø.

Historien om Leo Skiri Østgård er til stor inspirasjon for lokale fotballspillere. Han har valgt en litt annen veg til toppen, og har hele vegen hatt tro på egne ferdigheter. I ung alder fikk han erfaring med å søke ut for referanser og nye utfordringer. Dette understreker at det er ikke bare en veg til den store drømmen. Østigård fikk en eliteseriekamp for Molde før han i 2018 gikk på lån til Viking. Derfra gikk turen videre til England, Tyskland og Italia. På landslaget har han gått gradene fra ungdomslaga til U21 og nå selve landslaget.

Lokalt er det stor stolthet knyttet til overgangen. Det vil ikke overraske om interessen for Serie A i Romsdal vil øke. Mange unge vil sikre seg ei lyseblå drakt med «Østigård» på ryggen. Det er et fotballeventyr som utspiller seg. Øran stadion er byttet ut med Stadio Diego Armando Maradona, i mange år kjent som Stadio San Paolo. Dette er Italias tredje største arena med en tilskuerkapasitet på nær 55 000. Vi gratulerer Leo og Åndalsnes IF med overgangen, og ønsker lykke til.