For å gjøre det klinkende klart - Tapp & Kork, med alle involverte, er sterkt i mot FIFA sin vurdering i å tildele Qatar VM i det hele tatt. Vi er sterkt i mot Qatar sin håndtering av forberedelsene til dette VM, med utallige brudd på menneskerettigheter og slaveri-lignende kontrakter for importert arbeidskraft. Dokumentert bestikkelse igjennom hele prosessen og sportsvasking kun med eget lands glansbilde, makt og fremtidig økonomisk vekst som fokus ødelegger idrettens uskyldige natur.

Landet praktiserer også regelverk og menneskesyn som tilhører et annet århundre, med undertrykkelse av kvinner, straff for homofili og meget begrenset pressefrihet.

Dette er viktige tema å belyse, viktige tema som alt for sjeldent ser dagens lys i medier, og sjeldent diskuteres i både åpne og lukkede rom.

FIFA besluttet vinteren 2016 , selv med et regimeskifte internt, å stå for valget sitt med å avholde VM i både Russland og Qatar. Det er en beslutning kun FIFA kan forsvare, da den muligheten til å trekke tilbake arrangørrettighetene var en "one time opportunity" de valgte å ikke benytte seg av.

FIFA er ikke det eneste idrettsorganet som har valgt arrangør på bakgrunn av glans og penger fremfor idrettens verdier. De siste 14 årene har vi i tillegg til fotball VM i Russland og Qatar, vært vitne til OL i Kina og Russland, Håndball VM for herrer i Qatar, flere Formel 1 løp i blant annet Bahrain, Saudi Arabia, Azerbaijan, Russland, Qatar og UAE.

Dette for å nevne noe. Det er ikke første gang i moderne idrettshistorie at et regime med andre hensikter en idrettens kjerneverdier avholder store mesterskap, og det er heller ikke det siste.

Tapp & Kork står for valget å vise VM. Ikke i den håp om å trekke fulle hus med fotballfans som legger igjen penger til bedriften. Vi velger å vise VM i den håp at temaer som arbeiderrettigheter, kvinnesyn, homofobi, korrupsjon i tilsynelatende "Non-Profit" organisasjoner, og pressefrihet kommer tydeligere og oftere på bordet. Om det er bordet hjemme, på jobb, eller på din favorittpub i Molde spiller liten rolle.

Allerede siden mandag, når vi annonserte vår intensjon om å vise kamper kringkastet av NRK, har det vært 3 artikler i lokalavisen Romsdal Budstikke, 2 senest i dag. Da er vi i gang!

Vi støtter de individer og organisasjoner som utøver en total boikott av arrangement, holdningen og valget er meget forståelig. Vi håper også dere kommer innom Tapp & Kork i tiden fremover for å sette lys på alle problemene og forferdelighetene rundt dette kommende arrangementet. Vi skal også gjøre vårt for å holde diskusjonen i gang, og for Tapp & Kork mener vi det gjøres best ved å ha arrangementet på dagsorden nesten hver dag de neste 5 ukene.

Hjelp oss med å spre bevisstheten rundt VM i Qatar – hold diskusjonen i gang!

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal