LESERINNLEGG

Sjøfronten: Venstre ønsker å snu stener – ikke la hoder rulle

KOSTNADSSPREKK: «Molde Venstre mener definitivt at vi må snu alle stener for å finne de underliggende årsakene til at prosjektet har kommet såpass ut av kontroll som det har gjort», skriver gruppeleder i Molde Venstre, Frank Stenløs, i dette innlegget.  Foto: Øystein Bjerkeland

Meninger

Undertegnede har blitt utfordret om hva Molde Venstre mener i saken om overskridelsene på Sjøfronten 1 prosjektet. Vi er dessverre ikke representert i formannskapet som behandlet saken tirsdag, så vår mening kom ikke frem der. I likhet med andre er også vi i Molde Venstre både skuffet og overasket over ekstraregningen på 23,5 millioner på Sjøfronten 1. Dette er en ekstrakostnad kommunen absolutt ikke trenger i en allerede svært krevende situasjon.


Slik forklarer kommunalsjefen den voldsomme kostnadssprekken

Sjøfronten 1 har gått fra å koste 130 millioner til 174 millioner kroner. Her er forklaringen på hvordan dette kunne skje.

 

Molde Venstre mener definitivt at vi må snu alle stener for å finne de underliggende årsakene til at prosjektet har kommet såpass ut av kontroll som det har gjort. Vi må lære av dette prosjektet, og gjøre det som står i vår makt for å unngå å havne i lignende situasjoner igjen. Vi mener at Molde Kommune må se på hvordan vi prosjekterer, og hvilke type enterprise og anbud vi skal benytte oss av. Vi tror det er systemene som brukes som svikter. Dette er et arbeid både administrasjonen og politikere må ta på største alvor.


Vil ha ekstern gjennomgang av Sjøfronten

Sjøfronten-prosjektet bør gjennomgås eksternt etter de siste overskridelsene. Det ønsker både ordfører og kommunedirektør.

 

Når det er sagt så er Molde Venstre veldig positive til utbyggingen av sjøfronten, og ser frem til den blir ferdig. Sjøfronten gir Molde og distriktet et stort løft som vi vil ha glede av i flere generasjoner fremover. Molde Venstre vil jobbe aktivt for at overskridelsene på Sjøfronten 1 (og sjøfronten 3) ikke må stoppe ferdigstillelsen av prosjektet som gjenstår med Sjøfronten 2 fra Torget til Elvemoloen. Her får vi blant annet det viktige og etterlengtede lekeområdet som byen sårt trenger. Molde Venstre har mange tanker omkring Sjøfronten 2 og vil komme tilbake til det ved en senere anledning.


Styret i Molde Sentrum AS med tydelig beskjed til de folkevalgte:

– Utbyggingen av Sjøfronten 2 må gå som planlagt

– Det siste næringslivet i Molde nå trenger er et nytt slag i magen.

 

Vi registrerer at noen krever at hoder må rulle, og at overskridelsene må få konsekvenser for enkeltpersoner på grunn av overskridelsene. Molde Venstre mener at ingen er tjent med at hoder skal rulles. Vi mener det er mye viktigere å snu alle stener (det er mye sten som er lagt i dette prosjektet) for å finne årsakene, og så lærer vi av feilene våre og unngår at de skjer igjen.

Med vennlig hilsen

Frank Stenløs

Gruppeleder Molde Venstre

Hamsto svarer på kritikken fra Molde-politikere:

– Enkelte av uttalelsene er langt over det som er akseptabelt

Flere politikere kritiserte kommunens eksterne prosjektleder, Hamsto AS, i formannskapsmøte tirsdag etter det ble kjent betydelige overskridelser i økonomien for Sjøfronten 1. Nå slår firmaet tilbake.

 

Sjøfronten-sprekken: Kontrollutvalget er allerede på saken

– Vi tar alle slike saker alvorlig, sier leder av kontrollutvalget.

 

KOMMENTAR

Sjøfronten-saka bør granskes

Politikerne i Molde kommune velger foreløpig å plukke opp ekstraregninga på Sjøfronten. Da bør de samtidig vise vilje til å komme til bunns i hvordan dette kunne skje.

 

– Har full tillit til kommunedirektøren

Torgeir Dahl (H) opplever at ingen av medlemmene i formannskapet har uttrykt mistillit til kommunedirektøren. – Men jeg er sterkt kritisk til gjennomføringen av Sjøfronten 1.

 

Kom med knallhard kritikk av Hamsto AS

– Jeg er rett og slett sjokkert.


----------------------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal