– Vi har besluttet å legge ut 100 ekstra billetter til den utsolgte Di derre-konserten, forteller Elllisif R. Vestad, sponsor- og billettsjef i Moldejazz.

– Er det for å hjelpe alle de som desperat forsøker å få tak i en billett på sosiale medier for tida..?

– Nei, dette er for å ta knekken på et eventuelt svartebørssalg. Vi ønsker å komme det i forkjøpet, sier Vestad.

100 billetter på museet

De 100 ekstra billettene blir lagt ut for salg selve konsertdagen, fredag 20. juli, kl. 13.00 på museet.

– De som ønsker billett, må møte opp ved det lille hvite huset ved museumsinngangen. Det blir solgt maks 2 billetter pr. person, forteller Vestad.

– Hvorfor gjør dere det på denne måten?

– Vi vil at det skal være likt for alle. Og hadde vi lagt billettene ut på nett, hadde vi jo ikke forhindret svartebørssalget.

– Hvor tidlig ute må man være for å få billett, tror du?

– Det tør jeg ikke mene noe om. Folk får bestemme selv, komme til museet og stille seg i kø. Vi kommer ikke til å ha noe kølappsystem, sier Vestad.

Blir ikke sluppet flere

Museumskonserten fredag med Ola Kvernbergs Steamdome og Di derre med gjester har vært utsolgt siden midten av mai. Moldejazz har hele vegen vært tydelige på at de ikke kommer til å utvide publikumskapasiteten.

– Når dere ser den store etterspørselen; har dere nå vurdert utvidelse?

– Nei, det har vi ikke. Det blir ikke sluppet flere enn disse 100. Det handler om hvordan arenaen er bygd på. Alt er dimensjonert for 5.000 publikummere, forklarer Vestad, og legger til:

– Det er jo fortsatt billetter igjen til de andre museumskonsertene. Selv om vi selger veldig bra til Van Morrison nå, og den også faktisk kan bli utsolgt.

Dørene åpner kl. 17.00 på museet fredag. Ola Kvernbergs Steamdome går kl. 18.00, mens Di derre skal på scena kl. 20.00.