Det er fiolinist i Kringkastingsorkesteret, Maren Elle, som har slått seg sammen med Zook, kjent fra både Kometkameratene og fra Kash og Zook på NRK Super. Forestillingen har kun vært framført i NRKs Store Studio tidligere, men i sommer kommer den først til Moldejazz og deretter Olavfestdagene.

– Det er en helt magisk forestilling, der barna er delaktige i forestillingen. Uten å røpe for mye, skjer det mye spennende og uventet underveis. Siden konserten trenger plass, blant annet til et stort slagverk, presenterer vi den i Bjørnsonhuset, sier Therese Østby Haugen, produsent til Moldejazz.

Fra fire til tre forestillinger

At festivalen satser på Zook og småKORK betyr at det blir én forestilling mindre for barn i år enn i fjor.

– Tre konserter for barn i løpet av festivaluka, betyr det at festivalen tar ned satsinga på denne målgruppa?

– Nei, overhodet ikke. Satsingen i Bjørnsonhuset er den største enkeltsatsingen vi har hatt for barn noensinne, sier Hans-Olav Solli, daglig leder i Moldejazz, og legger til:

– Grepet vi gjør i år er litt færre, men også større oppsetninger. Tilbudet er ikke mindre, men mer komprimert. Og at høy kvalitet, sier Solli, som ikke utelukker at det kan bli ekstraforestilling med Meg og kammeraten min lørdag.

– De fleste barneforestillingene pleier å bli utsolgt, sier Solli.

– Blir det noe tilbud for barn på dagtid i sentrum, slik det har vært tidligere år?

– I samarbeid med radio 1fm skal vi ha festivaltelt på Rådhusplassen. Der er det tenkt en liten scene, og et et lite barnetilbud som også kan være med å fylle ut, sier Solli.

– Hvilke tanker gjør du deg om barneprogrammet framover?

– Vi ønsker å forsterke det ytterligere, men vi klarer ikke alt på en gang. Fokuset i år har vært å forbedre arenaene i Alexandraparken og på museet, sier Solli.

Scene på gulvet

Produsent Østby Haugen forteller at konserten i Bjørnsonhuset blir sittende, med plass til rundt 100 barn og minst like mange voksne.

– I tillegg kommer Raymond Serebas Rytme-Eventyr,  med sine afrikanske rytmer, fredag 22. juli, og Meg og kammeraten min lørdag 22. juli. Sistnevnte består av Martin Hagfors og Erik Johannessen, dyktige musikere med artige tekster som er veldig i vinden om dagen, forteller Østby Haugen, og legger til:

– Vi har forsøkt å tenke bredde i programmeringen av barnejazzprogrammet. Og vi ønsker formidlere som involverer barna, og skaper noe sammen med dem, forteller hun.

Østby Haugen opplyser at det blir barne-t-skjorte også i år.

– Konkurransen er gjennomført i i fjerdeklassingene. I løpet av juni blir vinneren klar.

Barnas jazzprogram

- Zook og småKork torsdag 21. juli kl. 13.00, Bjørnsonhuset

- Raymond Serebas Rytme-Eventyr fredag 22. juli kl. 12.30, Storyville

- Meg og kammeraten min lørdag 23. juli kl. 12.30, Storyville

Produsent Therese Østby Haugen. Foto: Vera Henriksen
Raymond Serebas rytme-eventyr. Foto: Privat
Zook og Maren Elle i Kork. Foto: NRK