Moldejazz-gründer Kikkan Sættem døde mandag 19. juni, 93 år gammel. Nå er detaljene for begravelsen – som skjer i Molde domkirke fredag 30. juni kl. 13.00 – klare.

Romsdals Budstikke vil streame begravelsen i domkirka direkte på Rbnett. Den vil være åpen og tilgjengelig for alle.

Moldejazz bidrar

Kunstnerisk leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli, forteller at Kikkan selv ønsket en New Orleans-preget begravelse. Og slik blir det.

– Moldejazz bidrar med musikken i begravelsen. Kikkan ønsket seg Ytre Suløen og Arthur Bleiken, og nå blir det et sammensatt band med 15 musikere fra disse to ensemblene, under ledelse av Jan Inge «Mella» Melsæter og David Gald, forteller Solli, som forteller om detaljene i begravelsen i samråd med familien.

Det er biskop Ingeborg Midttømme, Kikkan sin gode venn, som skal forrette seremonien.

Var gode venner: Kirka var viktig for Kikkan, som har hatt flere samtaler med biskop Ingeborg Midttømme om samarbeidet om jazz og kirke – og, om «The Man upstairs». Foto: Bjørn Brunvoll

– Etter seremonien i kirka blir det en parade fra domkirka, med begravelsesbilen, musikerne og kirkelyden. Den går via Øvre veg til Kikkans siste hvilested ved kapellet på nedre gravlund, forteller Solli.

– Hvordan skal de som ønsker å ta farvel med Kikkan forholde seg?

– Kirka fylles opp på vanlig måte. Er det noen som ikke får plass, er alle som ønsker, velkommen til å vise ham den siste ære ved å stå langs gata når paraden passerer, sier Solli, og legger til at politiet vil bistå slik at det kun er utrykningskjøretøy som kan passere når paraden går – som blir en gang mellom kl. 14.00 og 14.30.

Paraden kan du også se på Rbnett i etterkant.

Slik er en New Orleans-begravelse

Jan Inge «Mella» Melsæter har vært i New Orleans med Kikkan – som var æresborger av sørstatsbyen – to ganger.

Kjent ansikt i Jazzlogen: Jan Inge «Mella» Melsæter, her i forbindelse med en parade i 2012. Foto: Bjørn Brunvoll

– Første gang var i 1978, med Bleiken-bandet, det var Torbjørn Farstad, Bjørn Friisvold og lille-Finn (Finn Johansen), pluss Bjarne Nilsen, som i dag driver Tornes keramikkverkstad. Sjette mann var Ola Lie. I 1995 var jeg så heldig å få gratisbilletter med British Airways til New Orleans, med Suløen. Vi fikk en ekstra billett, og da tok vi med Kikkan, sier Mella, som har vært i New Orleans 23 ganger, sist gang nå i påska.

– Da fikk jeg spille to konserter på Preservation Hall, og jeg utvekslet noen veldig hyggelige sms-er med Kikkan, som jeg har tatt godt vare på, sier Mella, som også var med og gikk i sørgeparaden til Uncle Lionel i 2012, med Tremé-bandet.

– I New Orleans går man til gravstedet som sørgeparade. Etter at kisten er senket i jorda – eller murt inn, som de gjør der – går man jublende hjem igjen. Så etter Amazing Grace, skal vi spille en jublende sang ved gravstedet til Kikkan. Det er veldig kjekt at Suløen og Bleiken kan samarbeide om det musikalske, både i og utenfor kirka. Kikkan ønsket jo begge, forteller Mella, og legger til:

– Jeg håper det blir mange folk i Molde som vil stå ute og hedre ham.