Det engelske magasinet Dezeen, ifølge Aftenposten et av verdens mest anerkjente nettmagasin for arkitektur og design, viser fram Romsdalsmuseets nybygg for sine lesere.

Nettstedet informerer om at Ramstad Arkitekter har ferdigstilt sitt furukledde, kulturmuseum i Vest-Norge, med en "spiky roofline" som bidrar til å bryte opp omfanget av bygningen.

Attraksjon

Magasinet beskriver det furukledte bygget med sin spesielle takkonstruksjon, og hvordan det 3.500 kvadratmeter store bygget vil bli brukt til å arrangere konserter, workshops og foredrag, i tillegg til utstillinger om norsk kultur,

- Bygget er tenkt som en arkitektonisk attraksjon for byen Molde. Strukturen kulminerer i et høgt, asymmetrisk spir, en form som ikke er ulik en kirke ved Norges vestkyst, heter det i artikkelen.

"Vinkelmuseum" og landemerke

World architecture news.com, av Norske arkitekters landsforbund karakterisert som "blant de internasjonalt største arkitekturfaglige nyhetsformidlende nettstedene", omtaler også nybygget.

Under tittelen "Vinkelmuseum skjærer gjennom norsk snø", beskriver nettstedet det nye Romsdalsmuseet som et av de største og mest innholdsrike folkemuseer i Norge.

"Museumskomplekset har blitt en arkitektonisk severdighet og et spesielt landemerke, som bærer en hel regionens historie og identitet.

Hensikten er å la konstruksjonen signalisere sin betydning og funksjon gjennom et arkitektonisk uttrykk, og bruk av stedsspesifikke materialer."

- Levende senter

- Bygget skal formidle en åpen og progressiv holdning som gjør variert utnyttelse mulig.

Utvalget av perspektiver og aktiviteter vil sikre et bredt publikum, så museet blir et levende senter for utforskning av regionens historie, moderne kultur, og til og med framtida, heter det blant annet i artikkelen.