Ingrid Hamre Riksfjord har vært aktiv i Molderosetten i nær tjuefem år, de siste ti som leder, tekstforfatter og skuespiller. Revyen har vært arrangert annethvert år. Men i år ser Hamre seg nødt til å avlyse.

– Det skyldes mangel på aktører. Vi må ha med flere skuespillere og sangere på laget, sier Hamre, og forteller at det har vært rundt 30 personer involvert i revyen.

Byrevyens funksjon

Hamre sier at mange har lyst til å bidra til revyen, men ikke har tid.

– I år ble det slik at mange ikke hadde tid samtidig. Det er forståelig. Samtidig er det synd, om det nå blir slutt for byrevyen, sier Hamre, som også har registrert synkende publikumstall de siste årene.

– Bygdene lykkes med revy, og også større steder som Åndalsnes, som satte publikumsrekord nylig. Hvorfor er det slik?

– Revyen i byen har fått stor konkurranse, og underholdning gjennom mange kanaler. Før kunne vi dra fulle hus på kinoen, selv midt under OL. Slik er det ikke lenger. Paraply-revyen i Kristiansund måtte gi opp for noen år siden, sier Hamre.

– Hvorfor trenger vi byrevyen?

– Den er et skråblikk på det som skjer lokalt. Den skal ikke konkurrere med profesjonell stand-up-komikere, men ta for seg det som rører seg i byen. Sistesida i Romsdals Budstikke har jo vært en stor inspirasjonskilde for oss. Revyen gjør at vi samles, og at vi kan flire av naboene og politikerne våre, sier Hamre.

– Har facebook overtatt noe av denne funksjonen?

– Jeg vet ikke. Kanskje det.

Gir ikke opp

Selv om årets revy  er avlyst, betyr ikke det av Molde  Revyselskap gir opp.

– Nå skal vi i styret jobbe med framtida. Først vil vi invitere til et allmøte, der folk kan få lufte sin mening. Så må vi se på om vi skal legge om perioden. Nå har vi hatt oppstart i august, og revy i november. Det blir mye komprimert arbeid for folk. Samtidig har vi forsøkt å strekke det over lenger tid tidligere, og da er tilbakemeldingen at perioden blir for lang. Det er slike ting vi må finne ut av, sier Hamre.

Ulikt marked

Hogne Bø Pettersen, som også er frilanser i Romsdals Budstikke, har vært sentral i revyen, men sa nei til å bli med i år.

– I 1997, da jeg ble med, solgte vi 5.000 billetter. Sist ble det under 1.000. Det gir ikke inspirasjon til tre nye måneder med revy i høst, sier Bø Pettersen.

Han tror ikke det er samme marked for revy i by som i distriktene.

– Utstyr på lyd og lys må betales, noe som gir dyr inngang. Penger som folk heller bruker på Bjørn Eidsvåg-konsert.

– Har revyen noen framtid?

– Ja, det kan den ha. Men vi må tenke annerledes. Og kanskje gå bort fra kjempestore revyer annethvert år, sier Pettersen – og minner om at skuespillere som Lars Melsæter Rydjord og broren  Mathias startet karrieren i Molderosetten.