Med jevne mellomrom har vi fått muligheten til å stifte bekjentskap med Dina Misunds helt spesielle talent. Med EP-en «Nye Spor» møter vi henne for første gang på norsk - på umiskjennelig Midsund-dialekt må vite!

27 år unge Dina Misund, som sjølsagt kommer fra Midsund, har tatt deler av kongeriket med storm ved flere anledninger. Om det har vært i forbindelse med UKM, Ungdommens Kulturmønstring, X-faktor eller Melodi Grand Prix, så har Misund markert seg både som låtskriver og artist. Hun både var og er blant dem man legger merke til umiddelbart – hun har dette spesielle og her er det basert på musikalitet, kvalitet, personlighet – på noe ekte.

I den glorifiserte popverdenen er det jo veldig ofte ytre staffasje som virker som det avgjørende for om en artist skal slå gjennom. Det er i mye større grad popindustrien som styrer enn kvaliteten på det musikalske. Dit virker det ikke som om Misund har tenkt seg og flott er det. Hun har nemlig så mye ekte å melde og enda mer ekte blir det av at hun nå både skriver og synger på sin egen dialekt.

Det Misund gir oss her er seks nye sanger som forteller oss om ei ung kvinne som til tross for sine relativt få år på Tellus har opplevd mye og som kan å formidle det - det være seg både det lyse og det mørke. Hun tør å blottstille seg - et samlivsbrudd preger absolutt noe av materialet, hun skriver godt, hun synger godt - også i en vakker duett med William Hut.

Misund legger ikke skjul på at hun er stor Vamp-fan og det var naturlig for henne å ta kontakt med gruppas tidligere trommeslager, Tore Jamne. De traff tonen på alle mulige slags vis og har jobba fram deler av materialet sammen. På mange vis har dette blitt en ny versjon av Dina Misund med tekstene på dialekt – det fører oss enda nærmere henne og Dina Misund bekrefter på alle slags vis at hun er en artist med mye flott, ekte og personlig på lur.