Den lille bien Maja, er ikke helt som de andre biene i bolet. Hun er full av utforskertrang, og har ikke helt funnet sin plass. Når noen stjeler nektaren som holder Dronningen i live får vepsene skylden, men Maja vet hvem den virkelige skurken er.

Ingen tror på henne, så hun må med hjelp av vennene sine finne nektaren før vepsene og biene angriper hverandre.

Av og til virker det som Disney og Pixar har tatt helt over når det kommer til animasjon og barnefilm. Heldigvis er det ikke helt slik, det lages mange filmer i sjangeren, også mye bra, men de har en tendens til å drukne blant de store og påkostede Hollywood-filmene.

«Bien Maja på eventyr» er ingen storproduksjon, men heller ingen lavbudsjettfilm, og klarer seg aldeles utmerket. Joda, vi voksne ser at budsjettet er noen saftige hakk under Disney-nivå, men for de yngste som har helt andre kriterier er filmen gull.

Hvis filmen minner litt om en lang barne-tv fortelling er ikke det så rart.

Filmen er basert på den tyske animasjonsserien som blant annet er sendt på NRK Super.

Filmen er tillatt for alle, og egner seg også for alle. Historien er enkel å følge med på, selv for de minste. Majas verden er fargerik, figurene morsomme, og det er akkurat passe spennende. Så selv om avkommet har «mark i rumpa», er det nok her til å holde på interessen for de fleste.

Animasjonen er litt enkel, litt naiv og barnslig, men samtidig uttrykksfull.

Regien er også enkel, blottet for fancy gimmicks, men i likhet med animasjonen er den god, og kler handlingen og settingen godt. Spesielt med tanke på målgruppen.

De norske stemmene er tydelige og gode.

En film myntet hovedsaklig på barn i førskolealder er ikke det vi ser mest av.

«Bien Maja på eventyr» er blant de, og leverer varene.