Den britiske gitarlegenden kom i gang en halvtime forsinket, akkurat tidsnok til å få ukas første streif av sol på Romsdalsmuseet. Og Jeff Beck innfridde. I løpet av en drøy time fikk 66-åringen vist hvorfor alle gitarister over hele verden nevner Beck når de skal ramse opp de aller beste gitaristene.

Se bildegalleri fra Jeff Beck / Herbie Hancock-konserten her!

Med et tett band der særlig det tidligere Prince-bassisten Rhonda Smith imponerte på bass, leverte veteranen en sterk konsert. Ettersom det var felleskonsert med Herbie Hancock, var setlista noe kortere enn normalt. Men vi fikk både den grammy-prisgitte Beatles-coverversjonen av "A Day In The Life" - og operaklassikeren "Nessun Dorma som ekstranummer.

Slik har avisene trillet terning: Romsdals Budstikke 4, Dagbladet 5.

Samme terningene får Herbie Hancock som overtok scenen etter omrigg.

Hancock spilte med blant andre to av musikerne som Jeff Beck har brukt de siste åra, Tal Wilkenfield og Vinnie Colaiuta. Tangentmesteren viste tydelig glede over å være tilbake i Molde, og på scenen lot han sine sterke kolleger vise seg fram - blant andre gitaristen Lionel Loueke.

Jeff Beck hadde værgudene med seg. Foto: Øyvind Brunvoll
Sola tittet frem over publikum da Beck entret scena. Foto: Øyvind Brunvoll
Herbie Hancock og Jeff Beck inntar Romsdalsmuseet i kveld.
Mange har møtt opp for å høre den britiske gitarlegenden, Jeff Beck, og en av verdens mest ledende jazzpianister, Herbie Hancock. Foto: Øyvind Brunvoll
Det meldes om mange folk på konsertområdet. Foto: Øyvind Brunvoll