Lørdag 28. juli er det en ny «DenBlåTimen» i Sandøy kirke. Blåtimens mor, Signe Torill Eikrem, har store forventninger til arrangementet.

– Det kommer til å bli en veldig vakker ramme i den lille trekirka her ute, sier Eikrem.

Olav Stedje kommer

Årets hovedartist er Olav Stedje – en artist Signe Torill Eikrem mener passer perfekt til rammen.

– Først er det lokale musikere som drar i gang blåtimen med lave skuldre, og så kommer Olav Stedje. Han har musikk som passer inn i kulturen her ute. Det handler om vennskap og det å hjelpe hverandre. Jeg kommer til å gå og vente på «Vi vandrar saman» hele dagen.

To konserter

«DenBlåTimen» har hatt stadig økende publikum siden oppstarten i 2012. I fjor var det 330 tilskuere som fikk med seg konserten til Frode Alnæs i Sandøy kirke.

– Det ble litt trangt da, og vi opplevde at folk kom fra fastlandet i båt til en allerede fullstappet kirke, forteller hun.

Derfor har de tatt grep og har to konserter med Olav Stedje.

– Nytt av året er at hovedartisten spiller to konserter på lørdag for å få med alle som vil være her. Den første konserten klokka 15.00 er tilpasset tilreisende med ferje, men den andre klokka 18.00 må du ha egen båt eller bo på øya for å oppleve, forteller hun.

Viktig for samfunnet

Signe Torill Eikrem håper flest mulig møter opp til konsertene.

– Jeg håper det deler seg bra med de to konsertene, og at begge blir godt besøkte. Skal vi få kjente artister ut hit, tror jeg vi er nok til å løse det på denne måten. Det tror jeg også de som er på øya skjønner. «DenBlåTimen» er viktig for hele samfunnet her ute og det er til og med langåpent på butikken.

Hun har også til slutt en oppfordring til de som kommer tilreisende med båt.

– Erfaringsmessig kommer det mange med båt og jeg ønsker at alle ferdes med omtanke både for seg sjøl og andre, sier Signe Torill Eikrem.

Fullt program

Foruten Olav Stedje spiller Robert Coates og Blue Tunes med Ørjan Sandøy, Lasse Larsson Fjørtoft og Ole Johan Otterlei. Det vil også være kunstutstilling, gaiding og øyvandring. Billetter kjøpes i døra.