Stille Stund avlyst – slik kan du likevel se konsert lille julaften

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å avlyse. Vi håper likevel vi kan være med på å gi folk den rette stemningen lille julaften, sier Molde Brass Band-leder Kjell Ove Volsund.
Kultur

Molde Brass Band sin Stille Stund i domkirka lille julaften har blitt en fast tradisjon for mange.

Som en liten trøst har brassbandet bestemt at de nå ønsker å dele opptaket av fjorårets Stille Stund, som ble sendt som live-stream fra domkirka.

Konserten vil vises på Rbnett 23. desember kl. 20.00, åpen for alle.

– Det er en ordentlig produksjon fra Lyd og Sceneproduksjoner, som vi håper kan bidra til å få folk i den rette stemningen - og til at julefreden kan senke seg, sier Voldsund.

Han forteller at brassbandet planlegger å komme sterkt tilbake.

– Vi planlegger for en koronafri lille julaften i 2022., der vi virkelig skal slå på stortromma. Og før det igjen, skal vi markere 40-årsjubileum, som har vært utsatt fra 2019. Den er planlagt til april 2022. Så får vi bare håpe det beste for det nye året.

For 20. gang

Konserten med brassbandet og solister - som har utviklet seg fra én til to på grunn av stor interesse fra publikum - skulle være den 20. i rekken.

– Det er kjempekjipt å avlyse. Vi i brassbandet aner ikke hva vi skal gjøre på lille julaften nå. Vi jo hadde planlagt to runder, kl. 20 og kl. 22.00 med fulle hus, og øvde helt fram til de strenge restriksjonene kom, sier Kjell Ove Voldsund.

Vanligvis trekker de to konsertene 1.100 publikummere. Voldsund forteller at brassbandet gjerne hadde gjennomført med 250 publikummere pr. konsert, som var maksantall fram til de siste restriksjonene kom.

– Men nå er der maksantallet på scena 20, og vi teller 28 i bandet, pluss ti sangere, 38 til sammen. Så det var rett og slett ikke mulig, dessverre, sier Voldsund, som også er lei seg på vegne av Frelsesarmeen - kollekten denne kvelden går vanligvis til dem.