Frihet i begrensning

Paal Nilssen-Loves gongbad var mer medrivende enn meditativt, og fanget hele den fullsatte utstillingssalen på Krona tirsdag.

FRIJAZZ PÅ KRONA: Paal Nilssen-Love ble i 2019 sponset av den Sveitsiske cymbal- og gong produsenten Paiste, og etter det har det ballet litt på seg. Sju gonger senere er dette blitt et favorittinstrument for Nilssen-Love, som tirsdag holdt solokonsert på Krona.  Foto: Ole Bjørn Steinsvik / Moldejazz

Kultur

Paal Nilssen-Love åpnet tirsdag konsertrekka Frijazz på Krona. Konseptet er nytt av året på Moldejazz, og består av tre akustiske konserter i utstillingssalen i hovedbygget på Romsdalsmuseet, den nye arbeidsplassen til tidligere festivalsjef Hans Olav Solli. Nilssen-Love er født i Molde, men hører hjemme i Stavanger, hvor han også har dialekten sin fra.