Har aldri sunget hiphop, men likevel:

Dommer til Knut Marius: – Slik det skal gjøres!

Fra nesten å ryke ut da oppgava var norsk på norsk, greide Knut Marius Djupvik igjen å begeistre dommerne lørdag, denne gangen med hiphop.

– EN AV DINE BESTE PRESTASJONER: – Dette var like bra som du var i opera. Dette var en av dine aller beste prestasjoner, mente den faste dommeren Mona B. Riise om Knut Marius Djupviks hiphop-framføring i lørdagens Stjernekamp.  Foto: NRK

Kultur

På NRKs Stjernekamp lørdag kveld, var hiphop det musikalske temaet. Knut Marius Djupvik fra Vestnes sang nest sist av de gjenværende seks artistene, og framførte Numb/Encore, av Jay-Z feat. Linkin Park.

Det vakte begeistring i dommerpanelet. Der hadde den faste Stjernekamp-dommeren Mona B. Riise fått med seg Maria Lotus Karlsen, artist, danser og koreograf, og instruktør; og Jørgen Nordeng, bla a frontfigur i hiphop-gruppa Tungtvann.

Maria Lotus Karlsens dom over Djupviks innsats, var slik: – Helt nydelig! Takk skal du ha! Jeg storkoste meg! Ja, sånn skal det gjøres!

Jørgen Nordeng kommenterte at Djupvik var den av artistene som hadde kjørt mest hip hop-stil blant kveldens deltakere:

– Du gjorde det på rap-måten. Du minna ikke mye om Jay-Z. Men tar du av deg det fake gullkjedet, så har du gjort den beste etterligninga av en skandinavisk middelklasserapper mellom 30 og 40 år jeg noen gang har har sett!

Den faste dommeren, Mona B. Riise, var også svært begeistret:

– Det var så rått! Jeg føler den krafta, beinhardt! Det var så flyt, så digg, det var akkurat sånn det skal være! Dette var like bra som du var i opera. Dette var en av dine aller beste prestasjoner!

For to lørdager siden var opera tema, og da fikk som kjent Knut Marius stående applaus fra alle dommerne.

Ken Marius

Spesielt i lørdagens sending, var at artistene i andre bolk ble delt i to lag som skulle framføre hver sin gruppeoppgave i eurodance. Knut Marius Djupvik kom sammen med Ingeborg Walther og Sandra Lyng – og fikk oppgava Barbie Girl med Aqua.

Da de tre fikk oppgava, skjønt de først ikke hva eurodance var – og lo godt da de trakk lappen der det sto Barbie Girl med Aqua.

Framføringa var meget fornøyelig, med Knut Marius som Ken, i gul parykk, og Sandra Lyng og Ingeborg Walther som barbier. Resultatet fikk gode ord i eurodance-dommerpanelet, særlig Ken Marius – men dommerne landet likevel enstemmig på den konkurrerende gruppa med en cowyboydans-variant.

Seerne skulle imidlertid kun stemme på den enkelte artisten, og da gikk Djupvik trygt videre. Den som måtte forlate Stjernekamp-kollegene denne gangen, var Odd Einar Nordheim.