Kulturministeren åpner Moldejazz

Kulturminister Abid Raja vil foreta den offisielle åpningen av den 60. Molde International Jazz Festival mandag 13. juli 2020

Kommer til Molde 13. juli: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).  Foto: Terje Pedersen

Kultur

Det skriver Moldejazz i en pressemelding fredag.

- Det er med stor glede vi kan offentliggjøre at kulturminister Abid Raja vil foreta den offisielle åpningen av den 60. Molde International Jazz Festival mandag 13. juli 2020. Dette vil på grunn av koronasituasjonen skje under et lukket arrangement på taket av jazz- og teaterhuset Plassen, melder festivalen.

Den tradisjonsrike jazzparaden i Storgata er avlyst, men festivalsjef Hans-Olav Solli forteller at både Jazzlogen og danserne i Studio 11 skal bidra under åpningsarrangementet på taket.

- Vi lager et lukket åpningsshow for inviterte midt på dagen mandag 13. juli. Der blir det taler og musikalske innslag, forteller Solli, som selv skal ha rollen som konferansier.

- Raja er jo glad i å danse - blir det ikke noe av nå?

- Han hadde nok danset gjennom Storgata, men vi legger ikke opp til det nå, sier Solli.

- Hva betyr det for festivalen at kulturminsteren kommer?

- Det er alltid hyggelig å bli sett, ikke minst når vi jubilerer. Det gir oss oppmerksomhet. I år er kanskje Moldejazz Norges største festival, med 34 billetterte konserter og over 40 arrangement, og over 2.500 solgte billetter av 3.000 tilgjengelige, sier Solli.

Planen er at Rbnett skal strømme åpningsseremonien, i samarbeid med flere aktører.