3. pris til ung Hustadvika-pianist i nasjonal konkurranse

Lydia Sjaastad Hagen (14) fra Hustadvika kulturskole tok prisen etter soloopptreden med stykker av Rachmaninov, Haydn og Shostakovic.

Lydia Sjaastad Hagen (14) fra Hustadvika kulturskole har spilt piano hos Radmila Stojkovic i drøyt fem år. Dette var fjerde gang hun kvalifiserte seg videre i Ungdommens musikkmesterskap.   Foto: Privat

Kultur

Lydia Sjaastad Hagen (14) fra Hustadvika kulturskole deltok i helga på nasjonal finale av Ungdommens musikkmesterskap (UMM) på Norges Musikkhøgskole. Der fikk hun 3. pris i klasse 2 piano solo med stykker av Rachmaninov, Haydn og Shostakovic, får Rbnett opplyst i en pressemeldinga.

– Det var veldig gøy å spille! I år konkurrerte jeg i ny klasse, med eldre utøvere og høyere krav, så jeg er veldig fornøyd med 3. prisen, sier Lydia i meldinga.

Til sommeren deltar hun for øvrig på en internasjonal konkurranse i Italia med sin faste duomakker Helene Andberg Malme (11).

182 kvalifiserte seg

Prisene deles ut på bakgrunn av poeng gitt av en jury. Juryen i klasse 2 piano solo bestod av pianist Lina Braaten, professor Erling R. Eriksen og førsteamanuensis/pianist Sigstein Folgerø.

Lydia har spilt piano hos Radmila Stojkovic i drøyt fem år. Dette var fjerde gang hun kvalifiserte seg videre i mesterskapet.

I alt 182 unge musikere var kvalifisert til nasjonalt UMM i Oslo.

UMM er en konkurranse i klassisk musikk for utøvere under 23 år, og arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.