Til daglig er de lærere i norsk og samfunnsfag på Molde vgs. I kveld opptrer de som Personalbandet

– Vi får håpe kveldens jobb fører til mer spilling. I hvert fall på personalfester, sier Rune Borge-Olsen, IKT-ansvarlig på Molde vgs og trommis i Personalbandet.

Personalbandet på øving: Fra venstre: rektor Oddgeir Overå (gitar), IKT-ansvarlig Rune Borge-Olsen (slagverk), historie- og musikklærer Kjell Nyland (trompet), musikklærer Hans Iversen (keyboard og vokal), norsk- og historielærer Gøran Sætran (bass).  Foto: Privat

Kultur

Molde videregående skole har dette skoleåret et personalband som består av hele 17 ansatte, hvorav 10 utgjør et eget kor, og debuten var høsten 2019 på skolens personalfest.

– Hva får lærere til å starte eget band?

– Det begynte i det spe, med at vi spilte på en personalfest. Så har det ballet på seg. Det er jo utrolig sosialt og fint. Nå har vi nærmest faste øvinger, på onsdager, forteller trommis og IKT-ansvarlig ved skolen, Rune Borge-Olsen.

Trangt om plassen: F.v. Kunstlærer Martin Due (fiolin), sittende halvt skjult: norsk- og musikklærer Anne Marthe Voldsdal (cello), norsk- og historielærer Gøran Sætran (bass), norskavdelingsleder Marianne Anderson (vokal), historie- og musikklærer Kjell Nyland (trompet), kunst- og religionslærer Hilde Brunvoll (vokal), musikkavdelingsleder Marit Mordal (vokal), halvt skjult: norsk- og religionslærer Kjersti Siem (vokal), norsk- og tysklærer Celia Berg (vokal), norsk- og spansklærer Kjersti Skjåk Astad (vokal), norsk- og historielærer Ingvild Wold (vokal), engelsk- og psykologilærer Anne Jorunn Oterhals (vokal), samfunnsfag- og spansklærer Ida Løseth Arnesen (vokal).  Foto: Privat

Norsklæreren oversetter tekster

Rune Borge-Olsen forteller at repertoaret består av nøyaktig 10 låter. Siden de skal fylle en hel time på scena på Brygga torsdag, håper han det blir rungende applaus mellom låtene - slik at tida blir halt ut litt.

– Hva er ambisjonene til Personalbandet?

– Nei, altså. Det må være å spille i lag, og ha det kjekt, sier Borge-Olsen.

Det er norsklærer Oddmund Eidhamar som har oversatt kjente låter til norsk.

– Vi har Shallow av Lady Gaga og Bradley Cooper, som har blitt til Slalom. Og så har vi Queens Another One Bites the Dust, som har blitt Enda en jævla dust. Og Dire Straits sin Sultans of Swing, har blitt Sultne på sving. Men så kommer Hans-Olav Solli og Ramon Araya, og de skal gjøre to rockelåter, Highway to Hell og Sweet Child of Mine.

Eget kor: Kunstlærer Martin Due (fiolin), halvt skjult av fiolinen: historie- og musikklærer Kjell Nyland (trompet), samfunnsfag- og spansklærer Ida Løseth Arnesen (vokal), norsk- og historielærer Ingvild Wold (vokal), engelsk- og psykologilærer Anne Jorunn Oterhals (vokal), norsk- og spansklærer Kjersti Skjåk Astad (vokal), norsk- og tysklærer Celia Berg (vokal), norsk- og religionslærer Kjersti Siem (vokal), musikkavdelingsleder Marit Mordal (vokal), kunst- og religionslærer Hilde Brunvoll (vokal).  Foto: Privat

Fra klasserom til scene

Mange av musikerne har ikke erfaring med å stå på en annen scene enn klasseromsscenen. For elever som tar turen til Brygga, kan det nok bli litt av en opplevelse å se norsk-, språk-, samfunnsfags- eller religionslæreren spille eller synge på et utested.

– Hva med ekstranummer, har dere det?

– Eh. Nei, sier Borge-Olsen, som håper det kan bli mer spilling på Personalbandet.

– Men jeg tror først og fremst vi skal satse på personalmøter.