«Hotel Mumbai», filmen om terrorangrepene i Mumbai i 2008, har kinopremiere 14. juni:

– Terroren var mye verre i virkeligheten

Filmen Hotel Mumbai skildrer terrorangrepet i 2008 på en svært brutal måte. Molde-mannen Arne Strømme var der. Han så mennesker bli henrettet én etter én og ble selv skutt. – Den dramatiske opplevelsen av å vente på å dø, er umulig å skildre, sier han.
Kultur

Nesten 11 år har gått siden terrorangrepene i Mumbai i India. Det var en serie attentat begått av islamske terrorister i dagene 26.-29. november, blant annet rettet mot jernbanestasjonen, luksushotellene Oberoi og Taj Mahal, samt den populære Leopold Café. På sistnevnte sted befant Arne Strømme og kjæresten Line Kristin Woldbeck seg, sammen med sin indiske venninne Meetu Asrani. De måtte kaste seg under bordet for ikke å bli drept. Arne Strømme ble truffet av en kule i ansiktet og i fingrene, men både han og Line overlevde. Det gjorde ikke 26 år gamle Meetu. Totalt ble 172 mennesker drept i angrepene, og minst 350 fysisk skadd.