Kan få den gjeve prisen for beste barneforestilling

Nominasjonslisten til årets Heddapriser ble klar tirsdag.
Kultur

Nominasjonene i de elleve kategoriene som juryen har jobbet seg gjennom, ble offentliggjort på Det Norske Teatret tirsdag.

Magiske Mio

Og i kategorien for beste barneforestilling finner vi altså Mio min Mio fra Teatret Vårt og avdeling for barn og unge i Ålesund, en forestilling som fikk terningkast 6 og tittelen «Teatermagi» av Romsdals Budstikkes anmelder. Nylig har det blitt spilt flere ekstraforestillinger ved Teatret Vårt i Molde, og forestillingene som spilles fra 5. juni under Heddadagene i Oslo er allerede utsolgt.

- Så glad og stolt for denne nydelige forestillingen, skriver kunstnerisk leder Cecilie Lundsholt på sin Facebook etter at nominasjonene ble kjent. Lundsholt og hennes kunstneriske team har for øvrig opplevd å bli Hedda-nominert tre ganger tidligere.

Mio min Mio er regissert av Hilde Brinchmann. Skuespillere er Iver Innset, Amalie Sofie Ibsen Jensen, Dagfinn Tutturen, Paul Garbers er scenograf og Eirik Myhr komponist. Helena Andersson har kostyme og mask, mens Jonas PA Fuglseth står for lysdesign.

– Å være nominert til Norges gjeveste teaterpris for beste barneforestilling er en seier i seg selv, uttaler Cecilie Lundsholt, kunstnerisk leder ved Teatret Vårt sin avdeling scenekunst for barn og unge, i en pressemelding. Alle på Teatret Vårt og på Nordland Teater som vi har produsert forestillingen sammen med, har strukket seg langt for å skape en unik teateropplevelse for hele familien. Så i dag er jeg veldig glad og veldig stolt av hele det kunstneriske teamet og alle som har jobba både foran og bak på denne forestillinga, sier Lundsholt.


Teatermagi

Fantastisk! Det er i grunnen ikke så mye mer å si. Det hadde imidlertid blitt en veldig kort anmeldelse. Jeg får derfor prøve å begrunne hvorfor.

 

Et rikt teaterår

I klassen Beste kvinnelige skuespiller er Reidun Melvær Berge nominert for rollen som Vibeke i «Alt det lyse og alt det mørke» på Sogn og Fjordane Teater sammen med Helga Guren for rollen som protagonist i «Dritt // La Merda» på Rogaland Teater og Nina Ellen Ødegård for rollen som Marianne i «Scener fra et ekteskap», også det på Rogaland Teater.

Ola G. Furuseth er nominert i klassen for Beste mannlige skuespiller for rollen som Adam i «Den knuste krukka» på Det Norske Teatret. Også Espen Hana i «Alle fantastiske ting» på Rogaland Teater og Jan Sælid i «Havboka» – et samarbeid mellom Riksteatret og Nationaltheatret – er nominert i denne klassen.

– Teateråret 2018–2019 har vært kunstnerisk rikt, tematisk mangfoldig og sjangermessig variert – til dels også uforutsigbart, men ikke i samme grad som året før preget av de spektakulære oppsetningene. Til gjengjeld har vi fått se mange gode produksjoner i det mindre formatet, lavmælte kammerspill med stort alvor og høy kvalitet, sier Jan H. Landro, juryens talsperson, i en pressemelding.

«Arv og miljø», «Havboka», «Lazarus», «The Mute» og «Ways of seeing» kan hente hjem prisen for Årets forestilling når vinnerne presenteres senere denne måneden.

Deles ut 16. juni

I klassen for beste regi er det Kjersti Horn (Rogaland Teater), Sigrid Strøm Reibo (Nationaltheatret) og Ole Anders Tandberg (Riksteateret/Nationaltheatret) som har fått nominasjonene.

Årets utdeling av Heddaprisen er den 22. i rekken og skjer under festforestilling på Det Norske Teatrets hovedscene søndag 16. juni.