Hoem åpner Moldejazz

Forfatteren Edvard Hoem vil forestå den offisielle åpningen.

ÅPNER: Edvard Hoem åpner Moldejazz 2019.  Foto: Siren Høyland Sæter

Kultur

Den 59. Moldejazz åpner mandag 15. Juli kl 12.00 i Alexandraparken. Og det blir forfatter Edvard Hoem som skal stå for åpningen i år.

I en pressemelding fredag skriver Moldejazz at Edvard Hoem også tidligere åpnet Moldejazz.

Det var i 1989 da han fremførte den mye siterte prologen «Når festen opnar».

Moldejazz kaller det et «dobbeltjubileum» siden dette er 30 år siden og siden Edvard Hoem fyller 70 år i år.

– Når Edvard Hoem åpner festivalen så blir det også en fin bro til det som skal skje i Bjørnsonhuset på festivalens avslutningsdag 20. juli. Moldejazz vil da som tidligere offentliggjort hedre Edvard Hoem med festkonserten «Klangen av Hoem – en festkonsert for Edvard Hoem 70 år», skriver Moldejazz.


Nytt slipp fra Moldejazz:

Porter åpner årets Moldejazz

– Han er en jazzartist som når enormt bredt ut, sier festivalsjef Hans-Olav Solli, som overrasker publikum med å la den amerikanske verdensstjernen Gregory Porter åpne festivalen mandag 15. juli i Bjørnsonhuset.

 

Satsinga på museet ga god uttelling i 2018

Moldejazz i solid pluss

Stiftelsen Molde International Jazz Festival økte omsetningen med fire millioner kroner, forbedret driften med to millioner og fikk et overskudd på over 800.000 i 2018. – Det skyldes en fantastisk oppslutning om festivalen, sier styreleder Stein Berg Oshaug.


Det er Erlend Skomsvoll som har fått oppdraget med å nyarrangere melodier basert på Edvard Hoems tekster til denne konserten.

Det vil bli fremført av et spesielt sammensatt band med blant andre Ine Hoem på vokal, og med medvirkning fra Henning Sommerro.