«Som Henning Mankell sa: Jeg tror godt teater kan lages hvor som helst. Ikke bare i Oslo»

– Det er viktig at teatret vi lager er egenartet, produsert for og av oss, og ikke en kopi av noe annet, sier Kristian Lykkeslet Strømskag, Teatret Vårts nye sjef.

NY SCENE I SIKTE: Kristian Lykkeslet Strømskag tar permisjon fra jobben som dramaturg ved Nationaltheatret. Her foran Torshovteatret, der hans siste prosjekt «2XMedea» nylig hadde premiere.  Foto: Audun Braastad

Selv om Nationaltheatret er større, er arbeidet som skal gjøres det samme

Kristian Lykkeslet Strømskag
Kultur

Det er ikke enkelt å finne igjen Teatret Vårts nye sjef i den ubegripelige labyrinten av ganger, trapper og dører på Torshovteatret, den litt rampete lillesøsteren til Nationaltheatret, i bygget med den kjente kulturslott-fasdaden Soria Moria i Vogts gate.