Færre på gudstjeneste – flere på kulturarrangement

Joda – det er folk i kirka!

Tror du kirkene i Romsdal er lite besøkt? Da må du tro om igjen. Bare kirkene i Molde kommune har minst 50.000 besøk i året.

FULLT HUS I MOLDE DOMKIRKE: Gudstjenesten og jazzmessen i Molde domkirke søndag før jazzen trekker alltid mye folk. Her fra 16. juli 2017.  Foto: Marit Heiene

Kultur

Denne uka skrev Romsdals Budstikke om dansebandgudstjenesten i Eide som trakk rekordmange (230 personer) til kirka søndag kveld. Biskop Ingeborg Midttømme forteller i et intervju at kirka framover må være relevante; og at det ikke er sikkert det er riktig å ha gudstjeneste på søndager klokka 11. Hun trekker også fram visjonsdokumentet fra kirkemøtet i sommer, der det slås fast at kunst- og kulturuttrykk skal være en del av kirkens liv.