Neste års husartist ble sluppet på en pressekonferanse lørdag.

- Neste års AiR er en utrettelig og alltid kreativ trommeslager, med et bankende hjerte for improvisert musikk og jazz, og han har gjestet Moldejazz i mange anledninger, forteller festivalsjef Hans-Olav Solli.

Gard Nilssen spilte på Moldejazz i fjor, med Pat Metheny og Arild Andersen. Han er født i Skien og har bakgrunn fra jazzlinja på NTNU.

- Det er for tidlig å si hva Gard Nilssen skal gjøre, men det kommer nok til å bli mange prosjekter og en annen residens enn årets. Maria Schneider har for øvrig vært fantastisk for oss, sier Solli.

- Det var naturlig å se i Norge i år

- Hvorfor falt valget på nettopp Gard Nilssen som Artist in Residence 2019?

- Det var naturlig å se i Norge i år, og etter en person som er i sentrum av norsk musikkliv. AiR er ingen honorær tittel, vi ønsker en musiker som er i full kreativ blomst. Det er også lenge siden vi har hatt en trommeslager, og vi har bare hatt to tidligere: Marilyn Mazur og Paal Nilssen-Love. Gard har også begynt å skrive litt musikk selv, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

- Hva kan du si om hvilke prosjekt Nilssen kommer med?

- Naturlig nok ikke så mye ennå. Men at vi får høre hans eget band, Acoustic Unity, samt Spacemonkey og Bushman’s Revenge. Han kom med ei liste over alt han vil gjøre, sier Solli.