– Jeg er medlem av en «musiker søker musiker»-side på Facebook, hvor man kan hooke opp og starte band hvis man ønsker det. Der fant jeg gitaristen Henrik Antonsson, sier Mother Trudy-trommis Vegar Bredeli Kanck fra Eide, bosatt i Oslo.

– Bra fra første akkord

Nylig ga Kanck og resten av Mother Trudy ut debutskiva, halvannet år etter at de ble stiftet. Det var samboeren som i 2016 fikk Vegar til å få ut fingeren og skaffe seg nye spillekompiser etter at Eide-bandet Revolver Avenue hadde gitt seg. Som han sjøl sier:

– Jeg går på veggen hvis jeg ikke får spilt. Kanskje jeg har et snev av ADHD. Det er hvertfall helt nødvendig å «få det ut» gjennom å leke seg med trommene, sier Kanck.

På Facebook fant han altså den gitarist Antonsson. To dager etter møttes de og to andre.

– Tre av fire fortsatte, vokalisten ble med i desember 2016. Så det er et tegn på at sånne sider kan funke. Det føltes bra fra første akkord, sier Kanck.

Gamle rockereferanser

Å finne gruppas «sound» var ikke vanskelig. Det var visst en grunn til at gutta klaffet fra første tone. De har lik tilnærming til musikken, forklarer Kanck. Gamle rockereferanser møter framtidsretta, klassisk rock. EP kom i fjor. 27. april slapp de debutalbumet.

– Innspillinga ble gjort på Velvet Recordings i Spydeberg. Vi vrengte opp lyden, og bare peisa på! Albumet består av sju beinharde rockelåter og en rockeballade. Det er 100 prosent ærlig rock´n´roll, sier Kanck.

CD til Tyskland

Albumet, som bærer samme navn som gruppa, er sluppet på storebror og Orango-artist Helge Bredeli Kancks plateselskap Division Records.

– Helge og mikser Kai Christoffersen var gode konsulenter før vi skulle spille inn albumet. Vi hadde bare fire dager i studio. Alt måtte være spikra på forhånd, sier Vegar Bredeli Kanck.Plata gis ut på vinyl og CD, og er tilgjengelig på alle strømmetjenester.

– Det har alltid vært drømmen å gi ut en vinylplate. Vi hadde ikke tenkt å gi ut CD, men vi fikk distribusjonsavtale med tyske Stickman Records. CD er fortsatt stort i Tyskland, sier Kanck.

Inspirert av Orango

Vegar var tre-fire år da han prøvde trommer første gang. Orango hadde øvingslokaler i kjelleren på Eide, og lillebror fikk sette seg bak trommene til Trond Slåke. Kanskje så storebror Helge et talent. Da Vegar var 11 år fikk han i hvert fall trommesett til jul, selv om han egentlig spilte gitar.

– Jeg er sjøllært. Satt sikkert to-tre timer hver dag og spilte Beatles, ZZ Top, Zeppelin. I 13-årsalderen ble jeg med på rockeverksted på kulturskolen. Orango har vært inspirasjonskilde og mentorer for meg, sier Kanck.

– Det feteste som finnes

Til daglig studerer Kanck til å bli klima- og miljøingeniør på OsloMet.

– Da jeg flyttet til Oslo studerte jeg musikkproduksjon på NISS (Nordisk institutt for scene- og studio). De siste sju åra har jeg jobbet på 4Sound Schous Plass, blant annet som avdelingsleder. Så måtte jeg begynne å tenke litt framover, sier Kanck.

– Har du mål om å bli fulltidsmusiker?

– Det er harde kår for rocken om dagen. Skulle jeg levd av musikk måtte jeg nok solgt alt av akustiske trommer, kjøpt meg et større lydbibliotek og startet opp et EDM-prosjekt, hehe. Men Mother Trudy er fire karer som elsker det de gjør. Vi møtes, skriver låter og jammer ene og alene fordi det er det feteste som finnes, sier Kanck.

Releasekonsert blir på Krøsset i Oslo onsdag 9. mai.

– Flere konserter settes opp i disse dager, men ingen er spikret ennå, sier Kanck.