Romsdalsk natur ut i ny bokform

Kunst møter natur på nye utsiktspunkt og rasteplasser.
Kultur

Utviklingen av de nasjonale turistvegene har gitt oss bedre tilrettelagte opplevelser i storslått natur, og nå har det kommet en ny bok som samler 18 vegstrekninger i Norge . Både Atlanterhavsvegen og Geiranger-Trollstigen er godt representert i boka med nye bilder av kunst og arkitektur i naturen. Vi får også se kart, arkitekttegninger og planer for utsiktspunktene og rasteplassene langs vegen.

(se flere bilder i bildekarusellen øverst)

Askevågen på forsiden

14 sider er viet den 36 km lange Atlanterhavsvegen mellom Bud og Kårvåg, og her er det stoff om både den berømte kunst-ormen på Vevang og den spennende utsiktsmoloen i Askevågen. Bildet fra Askevågen er også brukt som forsidebilde på boka som er utgitt på Forlaget Press i samarbeid med Statens vegvesen.

Strekningen Geiranger-Trollstigen får 20 sider i boka, og her får vi nye og flotte bilder fra den 104 km lange strekningen.

Engelsk og tysk

Boka har tekster på både norsk, engelsk og tysk, og forlaget har også hentet inn forfatter Arne Hjeltnes som skriver om barndommens ferieturer i Norge med familiens lyseblå Volvo Amazon.