- Det er en stor gladnyhet. Kronprins Haakon er festivalens høye beskytter. Nå har vi søkt om forlengelse av det oppdraget, og det er klart at det blir forlenget med fem år, til 2020, sier Bredin.

Feirer 25 år i år

Bjørnsonfestivalen feirer 25 år i år, og festivalsjefen synes derfor det er ekstra festlig at Kronprinsen kommer.

- Han var invitert for to år siden. Da kom kronprinsessen, som jo var like bra, sier Bredin.

HKH Kronprins Haakon har vært Bjørnsonfestivalens høye beskytter siden 2006. Prinsesse Märtha Louise var festivalens høye beskytter fra 1994 til 2005, og var gjest og deltaker ved flere festivaler.

- Hvilke programposter skal Kronprinsen delta på?

- Det er ikke klart ennå. Men en av kronprinsessens yndlingsforfattere, Geir Gulliksen, skal ha et arrangement samme dag. Kanskje har han mulighet til å delta på det.

Litteraturen trenger venner

Festivalsjefen har fått med seg debatten rundt Mette-Marits litteraturengasjement, der kronprinsessen har blitt kritisert for å smykke seg med litteratur og forfattere.

- Jeg oppfatter hennes engasjement som ektefølt. Litteraturformidlingen trenger alle venner den kan få. Kronprinsessen er engasjert i litteratur og har kunnskap om litteratur, hun er opptatt av kvalitet og det følelsesmessige. Det synes jeg er positivt for litteraturen, sier Bredin.