Bertolt Brecht er mye spilt på landets teaterscener sjøl om «Den hellige Johanna fra slaktehusene» er ukjent for de fleste. Denne gang frister Teatret Vårt med nettopp denne forestillingen av den gamle klassikeren. Og det i en versjon som er så rocka at teatret håper også ungdom fristes til å se stykket.

Vivi Sunde, som har vært en del av teatret i mer enn 40 år, kan knapt huske en like rocka rolle som dette. Moldes teaterveteran deler denne gang scene med langt ferskere Heidi Ruud Ellingsen. Sunde skryter av samarbeidet med sin nye kollega.

– Hun synger dritbra

– Et rockeshow som dette har jeg ikke vært med på tidligere, sjøl om jeg etter hvert begynner å få en lang karriere. Også det sceniske uttrykket og arbeidsformen er annerledes. Vi improviserer og leiker mye undervegs. Angelina som regissør gjør en strålende jobb. Heidi er også helt fantastisk. Hun synger rock som en gud og er et stort løft for forestillingen. Veldig morsomt at teatret har fått henne hit slik at vi får anledning til å jobbe sammen med henne, sier Vivi Sunde etter tirsdagens pressevisning.

Mary Poppins

Heidi Ruud Ellingsen slo for alvor gjennom etter at hun vant «Drømmerollen» på NRK i 2007. Seieren gjorde at hun fikk hovedrollen i musikalen «Singin´ in the rain». Hennes siste rolle før Teatret Vårt var som Mary Poppins på Folketeatret i Oslo. Nå er hun i Molde for første gang. En by hun sammenlikner med sin heimby Narvik.

Som en rockekonsert

– Byen med sine fjord og fjell minner meg om mitt eget heimsted. Veldig godt å komme hit som en avveksling fra Oslo. Jeg har gått turer og sugd til meg inntrykk i massevis. Det å komme hit til Teatret Vårt er helt fantastisk. Jeg storkoser meg. Det er både byen, stykket og de jeg jobber sammen med som gjør dette så bra. I forestillingen spiller jeg Johanna, som er frontfigur i bandet «Kjærlighetsarmeen». Det er en gjeng idealister som ønsker å bidra til en bedre verden gjennom sin kamp mot materialismen og kapitalismen. Johanna nekter å innse at pengene er en viktig del av samfunnet, forteller hovedrolleinnehaveren som i forestillingen drar nytte av sine erfaringer som artist, musiker og skuespiller.

Fersk regissør

Det er ikke bare Heidi Ruud Ellingsen som får sitt første møte med Molde. Det samme gjelder Angelina Stojcevska. 30-åringen fra Oslo med røtter i Makedonia debuterer som regissør. Skuespillerne er fornøyd med jobben til debutanten. Også teatersjefen er fornøyd med innsatsen til den ferske regissøren.

– Angelina representerer den nye generasjonen som stormer fram. Vi var utrolig heldig som fikk henne hit. Hun er fullbooket de neste tre åra med jobber blant annet i Danmark og på Dramaten i Stockholm. Hun er en ettertraktet regissør sjøl om hun på papiret er fersk. Forrige helg vant hun prisen «Årets scenekunst» i Oslo. Hun setter sin signatur på forestillingen på en sterk måte. En forestilling som foregår i slaktehusene i Chicago og handler om hva grådighet kan gjøre med samfunnet og livene våre, sier teatersjef Thomas Bjørnager.

Med jobb som regissør på Nationaltheatret avsluttet Angelina Stojcevska sine fem år på Teaterhøgskolen i Oslo. Nå er hun klar for Bertolt Brecht svar på «Jeanne d´Arc». Forestillingen har ikke vært vist på en norsk teaterscene siden sekstitallet.