- Godt å komme i gang igjen

Frode Bredeli Årsbog er godt fornøyd med at Trollblues er i gang igjen.
Kultur

Musikkhelga ble fredag satt i gang med skolekonserter i Isfjorden og Åndalsnes, og på kvelden brakte det løst igjen fra første stund på Åndalsnes. Jolly Jumpers & Big Moe satte standarden som første band fredag.

- Etter en del års opphold er det godt å komme i gang igjen, sier Frode Bredeli Årsbog.

Frode var en av de som sto i bresjen sist det var Trollblues, da musikere som Reidar Larsen var forgrunnsfigurene.  Frode spiller lørdag kveld og avslutter dermed årets Trollblues.

- Det var jo liksom noe som manglet de to-tre årene det ikke ble arrangert. Så det var kjekt at Kulturhuset og Grand Hotell slo seg sammen for å skape noe sammen i den stille tiden av året. At det ble arrangert skolekonserter tidligere i dag var sikkert med å få nye grupper interessert i bluesmusikken, som er en musikk som kommer rett fra hjertet, sier Frode.

Fredag kveld, etter Jolly Jumpers & Big Moe, fikk publikum kose seg med Hoodo Hogs, med fylkesmusikere fra Ålesund, Molde og Kristiansund.

De sju banda som er i aksjon under årets Trollblues kommer i tillegg til Møre og Romsdal fra Steinkjer og Lillestrøm. Det med unntak av vestlandsbandet Good Taim Charli, som tjuvstartet med barneforestillinger i Isfjorden og Åndalsnes.

Arle Hjelmeland var begeistret etter å ha blitt invitert til Rauma og Åndalsnes.

- Vi synger på norsk og når vi starter med barna får vi med oss alle generasjoner som liker musikk. Barna er inngangen til musikken og det så vi godt på barneskolen tidligere i dag. De hadde fått repertoaret tidligere, dermed var de bokstavelig talt med på notene. Her på Grand var det topp stemning, så bluesen har en stor fanskare som fulgte banda.