Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, fortalte i Frostating lagmannsrett at han ville gått for Hjelset som lokasjon for fellessjukehuset også i dag.

Samhandling med Ålesund

Viktige argumenter for valget av Hjelset var befolkningsgrunnlaget og nærheten til Ålesund. Du får bedre synergier til Ålesund ved å plassere sjukehuset på Opdøl, sa Kinserdal.

– For meg var det veldig vesentlig å få til en organisering som gjorde at man fikk til et par prosent innsparing år for år, sa han.

Rapporten fra Holte Consulting var også viktig for hans beslutning, sa han, og også signalene som kom fra Solberg-regjeringen om hvordan helsetjenesten skulle bygges for framtiden.

Ble overrasket

Kinserdal sa også at han ble overrasket over signalene han fikk fra daværende direktør Astrid Eidsvik om det hun mente var press fra Helse Midt-Norge. I fellesmøtene de hadde opplevde han ikke noe sånt, sa han.

Han ble også spurt om han visste hva Eidsvik kom til å innstille på, men det gjorde han ikke, sa han.

– Jeg spurte mye om stemninger, tyngdepunkt og om hun hadde bestemt seg, men det var ikke viktig for meg å vite hva hun kom til å innstille på.

Krympingen av sjukehuset

Han ble også spurt ut om krympingen av sjukehuset på Hjelset og hans tanker om de tidlige anslagene om volum og pris.

– Slike prosjekter starter ganske stort og vilt, og så må det endres og krympes når eierens rammer blir tydeligere, sa Kinserdal.