Kristiansund kommune har endret strategi i sjukehussaka. De har gått bort fra tidligere konspirasjonsteorier og forsøker nå å vise retten at vedtaket om Opdøl som tomt for fellessjukehuset er gjort på feilaktig faktagrunnlag.

Prognoser ikke fakta

Regjeringsadvokat Erik Bratterud startet sitt innledningsforedrag onsdag rundt klokka 13.30. Han tilbakeviste påstandene fra Kristiansunds advokater:

– Pris og arealberegninger er ikke faktum som er riktig eller galt. Dette er prognoser. Det gjelder ikke noe krav om at prognosene må treffe, men de må være forsvarlige når de blir avgitt sa Bratterud.

Statsråden bestemmer

Bratterud sa også at saka dreier seg om hvor sjukehuset skal plasseres og hva det skal inneholde. Slike beslutninger beror på sammensatte vurderinger, sa han.

– Dette skal avgjøres av velgerne og ikke av rettsapparater, sa Bratterud og mente at vi i motsatt fall ville få en domstolkontroll i stedet for et demokrati.

– Men vi bestrider ikke at slike beslutninger må holdes innenfor visse regler, understreket han.

– Det er foretaksmøtet som skal ta beslutninger gjelder sjukehusstrukturen, med andre ord er det statsråden som bestemmer dette. Men loven har veldig få reguleringer for hvordan dette skal gjøres, sa han.

Etter en korrigert tidsplan skal Bratterud fortsette sitt innledningsforedrag torsdag morgen.