Eidsviks avgang

Remme var strategi- og utviklingsdirektør da Astrid Eidsvik gikk av som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal. De hadde jobbet tett sammen om det nye fellessjukehuset, det største prosjektet for helseforetaket på flere tiår.

Han overtok seinere jobben hennes, og i tinghuset i Trondheim ble han spurt ut om hva som skjedde i forkant av at Eidsvik trakk seg og hvordan reaksjonene var umiddelbart etter at det ble kjent.

Sa det aldri direkte

Kanskje det mest spesielle med Remmes vitnemål kom da han ble spurt av en av dommerne om Eidsvik ville ha innstilt på Storbakken.

– I forhold til de diskusjonene som var, så argumenterte hun for Storbakken, uten at hun sa aldri direkte til meg at dette gikk hun for, svarte Remme.

Han ble også spurt om et møte mellom toppene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge i slutten av november 2014, altså få dager før Eidsvik gikk av. Remme ble blant annet spurt om de da ble pålagt å gå inn for Opdøl som lokasjon da det ble klart at det var uenighet om hvilket tomtealternativ som var best.

– Nei, synene til de respektive nivåene ble lagt fram og argumentert for, sa Remme.