Ti personer møtte opp da Statens vegvesen inviterte til tilbudskonferanse- og befaring for utbedring av Innfjord- og Måndalstunnelen på europaveg 136 i Rauma kommune.

Statens vegvesen sine hjemmesider heter det at både elektroentreprenører og tradisjonelle tunnelentreprenører deltok på befaringen. Flere leverandører og andre entreprenører har også meldt interesse på den offentlige anbudsdatabasen Doffin.

- Vi er fornøyd med at så mange viser interesse for jobben. Det blir spennende å se hvor mange som leverer inn tilbud, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Fristen for å levere inn tilbud er 1.juni.

Omfattende arbeid

Brudeseth og byggeleder Jon-Trygve Løvik holdt en presentasjon om utbedringsjobben, før deltakerne fikk en omvisning i tunnelene som skal utbedres.

Det skal gjøres omfattende arbeid for å oppfylle de strenge sikkerhetskravene i Norge og Europa.

«Alt av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal skiftes ut i begge tunnelene. Både Innfjord- og Måndalstunnelen får DAB-dekning, ny vann- og frostsikring, brannventilasjon, gjennomgående betongrekkverk og nye snunisjer. I tillegg får Innfjordtunnelen kameraovervåkning, høyttalere, og sammenhengende ledelys», opplyser Statens vegvesen.

Måndalstunnelen. Foto: Statens vegvesen
Innfjordtunnelen. Foto: Statens vegvesen

Hjelviktunnelen er under 500 meter, og ikke omfattet av Tunnelsikkerhetsforskriften. Det vil likevel bli utført vedlikeholdsarbeid i form av utskifting av gamle elektrotekniske installasjoner.

På befaring. Foto: Statens vegvesen