I midten av august starter arbeidet på Innfjordstunnelen og Måndalstunnelen.

Utbedringsjobben ble utlyst i dag, med tilbudsfrist til 1. juni.

– Vi ble litt forsinket med tilbudsutlysningen på grunn av nye krav til sikkerhet som gjør at utbedringen blir større enn først antatt, forteller prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Omfattende arbeid

Det skal gjøres omfattende arbeider i tunnelene for å oppfylle de strenge sikkerhetskravene i Norge og Europa.

– Alt av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal skiftes ut i begge tunnelene. Både Innfjord- og Måndalstunnelen får DAB-dekning, ny vann- og frostsikring, brannventilasjon, gjennomgående betongrekkverk og nye snunisjer. I tillegg får Innfjordtunnelen kameraovervåking, høgtalere, og sammenhengende ledelys, melder Brudeseth i ei pressemelding.

Periodevis stengt

Det skal utføres en god del sprengningsarbeider og sprøyting av betong som krever at trafikken stenges i lengre perioder av gangen.

– Sprøytebetong har flere timers herdetid og kjørebanen må reingjøres godt før trafikken kan settes på igjen. Stenging i noen perioder og kolonnekjøring i andre perioder er derfor helt nødvendig både i forhold til sikkerhet og rasjonell drift, forteller Brudeseth.

Kveld og natt

For å begrense ulempene for trafikantene blir det kvelds- og nattarbeid når trafikken er minst.

Kolonnekjøring

– Vi har tilpasset kolonnetidspunktene etter innspill fra flere brukergrupper, men det er dessverre ikke mulig å møte alles behov. For denne typen arbeid kreves det minimum 5 timer sammenhengende stenging, forteller Brudeseth.

Arbeidet i Måndalstunnelen vil bli utført i sommerhalvåret, og muligens om vinteren når vær- og føreforhold tilsier det. Trafikken planlegges avviklet med kontinuerlig ledebilkjøring fra kl. 18–06 i en kjøreretning av gangen på den gamle vegen på utsida av tunnelen.

Innfjordtunnelen blir stengt fra kl. 18.00, med kolonnekjøring til faste tidspunkt:

– Fra Innfjorden kl. 19.00, 20.00, 21.30, 23.00 og kl. 04.00.

– Fra Veblungsnes kl. 19.15, 20.15, 21.45, 23.15 og kl. 04.30

Åpen tunnel fra kl. 06.00

Det kan bli justeringer for å tilpasse entreprenørens skiftordning.